Alligevel lokkede tanken om at prøve kræfter med et Danmarksmesterskab igen Maila.
Men hun var bevidst om sine egne begrænsninger – og hun ville ikke stille op for at vinde.
- Jeg vidste godt, at jeg kun trænede et par gange om ugen, og at det blev, som det blev. Men jeg vidste også, at jeg havde en masse erfaring med mig fra en elitekarriere.
Så en forårsdag i maj 2019 har Maila igen konkurrencetrikoten på.
Hun varmer op – bearbejder nervøsiteten, som lige så stille har sneget sig ind på hende.
Hun har lovet sig selv, at hun ikke har nogen forventninger om at skulle opnå en bestemt placering ved mesterskabet, og derfor er den sitrende fornemmelse og stigende puls ligegyldig, tænker hun.
I stedet prøver hun at fokusere.
Hun ved, at hun ikke har været lige så mange gange på trampolinen som mange af de andre springere, der stiller op. Men hun ved også, at hun har gjort sig mange forberedelser mentalt.
- Jeg har forestillet mig alle tænkelige scenarier til den konkurrence hjemme i sengen. Og har jeg lavet mine øvelser 100 gange – 1000 gange. Så da jeg endelig stod der, var det hele velkendt.
- Det handlede om, at jeg synes det var fedt – det var legebarnet i mig, der ville springe. Og så ville jeg overvinde den frygt, som sad i mig fra ulykken.
- Ulykken skulle ikke længere have lov til at begrænse mig; den skete uforskyldt – og jeg kunne ikke have gjort noget for, at det ikke var sket.
(- Altså… Hvad er chancen for, at en halmedarbejder ved en fejl får taget strømmen lige i det, jeg hænger højest i luften? Det er så uheldigt, som det kan være)
For første gang siden ulykken i 2016, bliver Maila Walmod præsenteret over højttaleren i springhallen ved et stævne.
Hun trækker vejret dybt ind gennem næsten, giver et kort pust ud gennem munden og sætter trampolindugen i bevægelse.
De to øvelser er gode – og ikke bare gode – de er perfekte.
De er tilmed de bedste øvelser, som dommerne ser ved DM, og derfor ender Maila øverst på podiet og kan løfte pokalen som den bedste trampolinspringer i Danmark for ottende gang.