Ægtepar har taget lærdom fra toprestauranter med til lille stationsby
Hverdagen med børn kunne ikke hænge sammen med arbejdet på restaurant. Så i stedet satser de to unge kokke nu på egen café i Ølstykke.
Café Hverdag ligger på hjørnet ved stationens vendeplads. Pendlere går forbi vinduet for at nå et tog fra Ølstykke Station. De gule busser kan ses fra pladsen ved caféens vindue.
Det er ægteparret Bettina og Daniel Bundgaard Lorentzen, der åbnede stedet i foråret 2023.
De er begge kokke og har arbejdet både i store kantiner i København, men også på restauranter, hvor ambitionsniveauet er i top. Som Ruths Hotel, restauranten på Hotel Skt. Petri, Hotel Frederiksminde i Præstø og selv kokkelandsholdet har Bettina Bundgaard Lorentzen været en del af.
Men da de flyttede fra Vanløse til Ølstykke og fik deres første barn, kunne pendlerlivet ikke hænge sammen. Og da slet ikke med arbejdstiderne på en restaurant med aftensservering.
- Det er jo lidt en udfordring, når man har været gode steder og været vant til gode råvarer og lavet virkelig god mad. Men tiderne, de dur bare ikke, når man har fået familie, siger Bettina Bundgaard Lorentzen.
Så de måtte tænke i nye baner, og da de længe havde drømt om at åbne eget sted, blev det løsningen.
De valgte navnet Café Hverdag, og det understreger den drøm, de har for stedet.
- Grunden til, at den hedder Café Hverdag, er, at den skal skabe en bedre hverdag både for os selv, men også for dem der bor i området, siger hun.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Kosmopol
Helt fra bunden
De åbnede caféen, fordi de synes, at der manglede et alternativ til fastfood i området.
- Vi er selv tilflyttere, og vi har manglet den kvalitet, man får, hvis man eksempelvis bor i København, siger Bettina Bundgaard Lorentzen.
- Vi syntes, at det manglede i området, og så tænkte vi, at det må der også være andre, der gør, tilføjer Daniel Bundgaard Lorentzen.
Derfor har det været vigtigt for dem, at de bager deres eget brød og ellers laver alt fra bunden. Pestoen, mayonnaisen, ketchuppen til pølsehornene. For selvom de serverer enkle retter som sandwich, salater og dagens ret som pasta med kødboller, er det kun sjovt, hvis alt bliver lavet fra bunden af gode råvarer.
Og det ser ud til, at folk i området er enige. De føler, at de er blevet taget godt imod. De har allerede nogle stamkunder, og flere lokale virksomheder er begyndt at bestille frokosten fra dem.
Mens Bettina Bundgaard Lorentzen arbejder der fuld tid, har han beholdt sit job i en stor kantine i København og arbejder kun i caféen, når han har fri. På den måde har de sikret, at de har en fast indtægt, mens de ser, om det bliver en god forretning for dem.
(Artiklen fortsætter efter billedet.)
Foto: Anne Sørensen / TV 2 Kosmopol
Genbrug og selvbyg
Det tog dem seks uger at gøre lokalerne klar. Det ordnede de selv. Der er også tænkt på økonomien, så opstarten ikke blev for dyr.
Al service er købt i genbrugsbutikker, bestikket er sølvplet, og kopper og tallerkener er fra forskellige gamle stel, som en del kunder med glæde kan kende fra barndommen eller mormors skab. Bordene er bygget af vareprøver på et sildebensparket. Både for at give stedet er særpræg, men også for at holde omkostningerne nede.
Og det er vigtigt for dem, at det lykkes.
- Vi er bare en lille, familieejet virksomhed og har ikke en stor investorer i ryggen. Vi har egentlig bare taget et erhvervslån med sikkerhed i vores hus, siger Daniel Bundgaard Lorentzen.
- Det er ret vigtigt, men vi har ikke puttet flere penge i det, end at vi kan overleve. Men mon ikke, det bliver en succes, siger han.
Vi har besøgt Café Hverdag i programmet Oplev. Du kan se hele programmet her.