Brøndby fejrer legendarisk tidligere borgmester

Kjeld Rasmussen, der om måned fylder 90, bliver søndag hyldet på Brøndby Stadion.

Når Brøndby IF søndag aften møder Silkeborg IF på Brøndby Stadion, bliver det samtidig en 90-års fødselsdagfest for den første formand for Brøndby IF, Kjeld Rasmussen.

Brøndbys tidligere borgmester, der nåede at sidde på borgmesterposten i 39 år. Fra 1966 til 2005.

- Med Kjeld Rasmussens 90-års kamp ønsker Brøndby IF at give en fortjent hyldest til Kjeld Rasmussen og hans historiske indsats for klubben og kommunen. Uden ham havde Brøndby IF ikke været i toppen af dansk fodbold de seneste 30 år. Han er årsagen til, at Brøndby IF er blandt Danmarks stærkeste fællesskaber med stærke rødder ikke bare på Vestegnen, men i alle dele af landet,  siger Brøndby IF's bestyrelsesformand, Jesper Møller i en pressemeddelelse.

TV 2 Lorry fredag den 25. november.

Og at Kjeld Rasmussen stadig er spillevende og med humoren i behold, kunne TV 2 Lorrys seere ved selvsyn konstatere, da vi fredag bragte et indslag om ham. Her fortæller han blandt andet om dengang, hvor Brøndby forsøgte at lokke Frederiksberg-klubben KB ud til Vestegnen. Et forhavende, der dog som bekendt ikke lykkedes.

- De syntes ikke, de ville herud.  Og det var jo værst for dem selv, som Kjeld Rasmussen udtrykker det. 

Brøndby Stadion, hvor tilskuerne til kampen mellem Brøndby og Silkeborg samtidig fejrer Kjeld Rasmussen søndag aften.
Brøndby Stadion, hvor tilskuerne til kampen mellem Brøndby og Silkeborg samtidig fejrer Kjeld Rasmussen søndag aften.
Foto: TV 2 Kosmopol

Bag aktiviteterne, som skal markere Kjeld Rasmussens 90-års fødselsdag, står en anden forhenværende formand for Brøndby IF, nemlig Per Bjerregaard, samt folketingsmedlem Morten Bødskov. 

- Jeg har fulgt Kjelds arbejde tæt i mange år. Han står for mig som et samlingspunkt og en visionær kraft for Brøndby IF. Kjeld er historien om lokal tillid, indflydelse, samarbejde og hårde kampe for udviklingen af en bar mark uden for hovedstaden til en moderne forstadskommune med idrætten som omdrejningspunkt for visionen om et fællesskab og et lokalsamfund præget af tryghed og engagement, siger Morten Bødskov.

Selv om han altså bliver fejret i dag, er det først om en måned, den 27. december, at Kjeld Rasmussen fylder 90.

Som et led i fejringen er der netop udkommet en bog om ham. ”Kjeld – Borgmesteren, der skabte Brøndby”, hedder den. Den er skrevet af journalist Henrik Madsen og er udgivet forlaget Peoples Press.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik