Der er udskrevet valg – og dine spørgsmål kommer til at præge vores dækning

I dækningen af det netop udskrevne folketingsvalg sætter TV 2 Lorry brugerne i centrum og giver vælgerne i hovedstadsområdet medbestemmelse i emner og spørgsmål til kandidaterne.

Med regeringens beslutning om at udskrive folketingsvalg følger nu knap fire uger med intens valgkamp – og det bliver nogle uger, hvor TV 2 Lorry vil gøre tingene en smule anderledes.

Normalt kan valgkampe og mediedækningen af den slags ofte virke som noget, der foregår journalister og politikere imellem. Men denne gang skal netop dine input spille en væsentlig større rolle i dækningen af folketingsvalget i hovedstadsområdet.

Gennem det seneste stykke tid har du muligvis stiftet bekendtskab med TV 2 Lorrys brugerinddragende koncept, Spørg Os. Det er en platform, hvorfra alle, der bor i hovedstadsområdet, kan stille spørgsmål, som de ønsker svar på. Typisk fordi, man ikke kan finde et svar på det, du går og undrer sig over.

Under valgkampen skruer vi yderligere op for Spørg Os-konceptet, og lader vælgerne få medbestemmelse i, hvordan folketingsvalget skal gribes an – og hvad kandidaterne i hovedstadsområdet skal forholde sig til.

De spørgsmål, vælgerne sender ind via Spørg Os-funktionen, kommer nemlig i høj grad til at definere de temaer og problemstillinger, TV 2 Lorry beder folketingskandidaterne forholde sig til.

- Vi vil gerne udfordre den klassiske forståelse af, at medierne altid ved, hvad der interesserer borgerne. Når vi bruger Spørg Os-konceptet i valgkampen, sikrer vi os, at TV 2 Lorrys seere og brugere får helt reel indflydelse. Det er vores håb, at valgdækningen på dén måde bliver mere relevant og vedkommende, siger Morten Kjær Petersen, der er direktør for TV 2 Lorry.

Oversete emner skal frem i lyset

Hver dag under valgkampen vil TV 2 Lorrys webredaktion finde og skrive svar på et godt og relevant brugerspørgsmål fra vælgere i hovedstadsområdet.

Samtidig vil Spørg Os-bidragene udgøre selve fundamentet i de tv-debatter, hvor hovedstadsområdets kandidater får mulighed for at vise, hvilke værdier de står på, når de afkræves svar på de spørgsmål, der fylder mest hos TV 2 Lorrys brugere.

- Hver eneste uge lader vi i forvejen brugerne bestemme, hvad vi skal undersøge for dem gennem Spørg Os. Det har givet masser af god journalistik, som vi ikke selv havde planlagt. Når vi bruger Spørg Os i valgkampen er det vores håb, at der kommer temaer ind i debatten, som vi ikke selv havde set, siger Morten Kjær Petersen.

Spørg os om alt

Der er ingen begrænsninger i forhold til spørgsmålenes tematik – kort sagt kan man spørge om alt, der har relevans i forhold til folketingsvalget.

Det kan være alt fra en problemstilling fra din egen hverdag – for eksempel om der skal lægges en ekstra klimafgift på indkøb i supermarkedet – til de helt store spørgsmål om vores demokrati – er vores mandat-system for eksempel overhovedet demokratisk?

Det eneste krav er, at spørgsmålet har relevans i forhold til folketingsvalget.

Og nå ja, så er det i øvrigt også et krav, at spørgeren lige husker at tilkendegive det, hvis man er opstillet kandidat eller har tilknytning til en kandidat eller et parti.

- Vores ypperste mål er at skabe den bedst mulige valgdækning for borgerne i hovedstadsområdet. Men hvis det skal lykkes, har vi brug for deres hjælp til at vise os vejen. Derfor håber vi, at rigtig mange vil stille deres spørgsmål til politikerne gennem os, siger Morten Kjær Petersen og fortsætter:

- Vi håber, TV 2 Lorrys brugere vil lege med. Det er en god mulighed for at afkræve politikerne svar på helt konkrete spørgsmål, som optager vælgerne i hovedstadsområdet.

Danmark går til valg tirsdag den 1. november, og indtil da kan du følge med i dækningen på alle TV 2 Lorrys platforme. 

Og hvem ved – måske bliver lige netop dit spørgsmål en vigtig del af valgdækningen?


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik