Efter nej til flere flygtninge: ”Jeg vil ikke udtale mig om de konservatives moral - det må vælgerne vurdere"

Et politisk forslag om, at Frederiksberg frivilligt skal tage imod flygtninge fra Afghanistan blev nedstemt på et udvalgsmøde. Nu går Radikale i kødet på Konservative.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De er bange for, at opbakningen til dem i befolkningen vakler. Det kunne man jo læse i indstillingen fra forvaltningen. Det undrer jeg mig over, men jeg går ud fra, det passer til en konservativ profil frem mod kommunalvalget.

Sådan siger rådmand i Frederiksberg Kommune, Lone Loklindt (RV) til TV 2 Lorry efter kommunens nej til at gå forrest og tage imod flere afghanske flygtninge.

quote Jeg vil ikke udtale mig om deres moral. Det må vælgerne vurdere

Lone Loklindt

Onsdag talte TV 2 Lorry med Laura Lindahl (K), der mener, at Danmarks asyl- og flygtningepolitik skal fastlægges og besluttes på Christiansborg. Men det giver Lone Loklindt ikke meget for.

- De skjuler sig bag det, at det skal staten bare styre, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Med en så ressourcestærk kommune og befolkning har vi en moralsk forpligtigelse til at hjælpe. Hvis vi her på Frederiksberg ikke skal gå forrest, hvem skal så? siger Lone Loklindt.

Hun mener, Frederiksberg har gode erfaringer med at tage sig af flygtninge, men det lader ikke til at påvirke de konservative. 

- Men jeg vil ikke udtale mig om deres moral. Det må vælgerne vurdere, siger Lone Loklindt til TV 2 Lorry.

Den kritik kan Laura Lindahl (K) dog ikke forstå.

- Jeg synes, Radikale Venstre skal passe på med at lege moralens vogter og i stedet respektere, at vi er forskellige partier med forskellige holdninger, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vores holdning er ikke ny. Den har været den samme længe, og vi er i øvrigt helt på linje med Socialdemokratiet i den her sag, siger Laura Lindahl.

Laura Lindahl, Liberal Alliance
Laura Lindahl, Liberal Alliance
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

De Radikales forslag kom i kølvandet på Talebans overtagelse af Afghanistan tilbage i august, der betyder, at mange afghanere må flygte for deres liv.

Samme forslag blev stillet i København Kommune, og der blev det i sidste uge vedtaget af Borgerrepræsentationen, at København gerne vil tage flere afghanske flygtninge.   

_
Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere