Hospital maner til ro: Frygt ikke hacking af pacemakere

Pacemakerklinikken på Gentofte Hospital er de sidste par dage blevet kimet ned af folk, der frygter, at deres pacemaker bliver hacket.

Flere medier skrev i sidste uge, at Rådet for Digital Sikkerhed advarer om, at medicinsk udstyr kan hackes. Det har skabt en mindre telefonstorm på pacemakerklinikken på Gentofte Hospital.

- Vi har fået en masse henvendelser fra bekymrede pacemaker-bærere, som spørger, om der kan ske noget ved den her hacking, fortæller Jeanne Priess, der er leder af klinikken, til TV 2 Lorry.

Dobbelt så mange opkald

Patienter med forstyrrelser i hjerterytmen kan få indopereret en lille computer, der kan holde hjertes rytme i takt. Pacemakere er koblet til internettet og kan derfor være i fare for it-angreb.  

quote Man kan ikke omprogrammere den eller slukke den eller give stød. Det er vigtigt at vide. Der er ingen grund til, at folk går rundt og er bekymrede.

Jeanne Priess, leder af pacemakerklinikken på Gentofte Hospital

Siden advarslen fra Rådet for Digital Sikkerhed er der løbet op mod dobbelt så mange opkald ind på pacemakerklinikken på Gentofte Hospital.

- Folk spørger om mange ting. Det kan for eksempel være, om andre kan slukke for deres pacemakere, fortæller Jeanne Priess.

Der er også nogle, der har mere avancerede pacemakere med stødfunktion, kaldet ICD'ere.

- Her spørger folk, om andre kan sidde et sted og give dem stød, siger lederen af pacemakerklinikken.  

Ingen grund til bekymring

Det er korrekt, at man kan hacke data fra pacemakere og ICD'ere, fordi de er koblet til internettet. Men Jeanne Priess understreger, at det er krypteret data, der ikke kan bruges til noget. Man vil aldrig kunne omstille på en pacemaker eller en IDC via internettet.

- Man kan ikke omprogrammere den eller slukke den eller give stød. Det er vigtigt at vide. Der er ingen grund til, at folk går rundt og er bekymrede, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik