Smitten stiger i Gentofte - nu opfordres børn helt ned til to år at blive testet

Efter længe at have været en duks bonner Gentofte kommune ud i statistikken over ny smittede med corona.

Opdatering 1. maj klokken 11.37
Tidligere fremgik det af denne artikel, at Gentofte Kommune opfordrer til, at alle børn under 12 år skal lade sig teste. Lørdag præciserer Gentofte Kommune, at det drejer sig om alle børn ned til to år. I teksten og i overskriften er "0 år" dermed rettet til "to år".

Coronasmitten stiger i øjeblikket hurtigt i Gentofte Kommune. 

For bare en uge siden indtog kommunen blot en 38. plads over kommuner med mest smitte, hvis man kigger på de testjusterede incidenstal.

Men siden er udviklingen gået den forkerte vej, og fredagens nye tal viser, at Gentofte Kommune nu er rykket helt op på en 7. plads.

Derfor arbejder kommunen nu hårdt på at bremse den negative udvikling, og på Facebook opfordrer man borgerne til regelmæssigt at lade sig teste.

- Vi er i dialog med Styrelsen For Patientsikkerhed, og rådet derfra er, at vi skal opfordre borgerne til at lade sig teste hyppigt og også, at børn under 12 år skal lade sig teste, siger Bente Frimod-Møller (K), formand for sundhedsudvalget i Gentofte Kommune, til TV 2 Lorry.

Gentoftes testjusterede incidenstal er fredag opgjort til 116 personer pr. 100.000 borgere. Det er næsten en fordobling siden 14. april.

Til sammenligning ligger vestegnskommuner som Albertslund på 118, og Ishøj, som tidligere har haft store problemer, ligger med et testjusterede incidenstal på 84.

- Når vi ser en stigning, så må vi lige ud og sige: "I skal stadig holde fast, det varer lidt endnu, men hold fast, for det er det, der virker, så vi kan få smitten inddæmmet og standset i tide", siger Bente Frimod-Møller.

Helt små skal også testes

Som noget nyt opfordrer man til, at børn helt ned til to år bliver testet. Baggrunden for det er, at man ser stigende smittetal i alle aldersgrupper.

- Vi opfordrer til, at man tager sit barn under armen, når man alligevel selv går ned og bliver testet, siger Helene Rasmussen, direktør for social og sundhed i Gentofte Kommune, til TV 2 Lorry.

Hun håber, at opfordringen vil medføre, at man finder nogle coronasmittede uden symptomer.

- Hvis det er de helt små børn under 6 år, så skal de PCR-testes. Der ved vi, at regionen er meget opmærksom på, hvordan man tester helt små børn. Og jeg tror også, at Copenhagen Medical er vant til at teste børn mellem 6 og 12 år. Så man kan være helt tryg ved at tage sit barn med til test, siger Helene Rasmussen.

Ifølge hende er alle forældre blevet underrettet om på Aula, at deres børn bør blive testet.

Testkapacitet hæves

Der er to testcentre i Gentofte Kommune - pcr-test i Byens Hus og lyntest i Gentoftehallen. Copenhagen Medical, der tester i sidstnævnte, er gået fra fire bokse for to måneder siden til 24 i dag, og der kan foretages 6000 tests dagligt.

Kan I mærke opfordringen fra kommunen?

-  Der er et øget tryk i dag, så jeg tror, at det har hjulpet, at der har været en løftet pegefinger fra Gentofte Kommune, siger Per Gade Jensen, områdeleder hos Copenhagen Medical i Gentoftehallen, til TV 2 Lorry.

En opgørelse, som testudbyderen har lavet, viser, at ventetiden i gennemsnit er 13 minutter fra man stiller sig i kø, til man er færdigtestet.

Fra 10. maj bliver testkapaciteten yderligere hævet i Gentofte.

- For at være sikker på at kunne honorere det, vi har bedt folk om, så har vi været i dialog med regionen, og kapaciteten bliver ikke bare sat op her men også i Byens Hus, siger Bente Frimod-Møller.
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik