Verdensklasse-svømmer stopper flot karriere

Lotte Friis forlader svømmebassinet, meddeler hun.

Svømmeren Lotte Friis stopper karrieren fra dags dato. Det fortæller hun i en pressemeddelelse.

Dermed blev OL i Rio i august det sidste store stævne, som Lotte Friis deltog i.

- Det har ikke været en nem beslutning at træffe - at stoppe med den sport, der gennem mange år har givet mig så mange fantastiske udfordringer, så mange oplevelser, så mange gode venner og så megen glæde. Det er en sport, der i mange år har været mit liv, fortæller Lotte Friis i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion.

Den 29-årige Lotte Friis har været finale-deltager ved tre olympiske lege.

Hun hentede ved OL i 2008 i Beijing den første danske svømmemedalje i 20 år, og vil stå som en af de største danske svømmere i nyere tid.

Med karrierestoppet går verdensstjernen glip af EM på hjemmebane i december, men hun har tidligere udtalt, at hun ikke ville med til EM som 'turist'.

- Jeg er stolt af min karriere og stolt af mine resultater. Jeg håber, at jeg har sat nogle aftryk i dansk elitesvømning, og at jeg har været en rollemodel for yngre svømmere og dermed været med til at motivere en ny generation af svømmere til at tro på sig selv og til at turde drømme store drømme. Jeg vil med interesse følge dansk svømning, selvom mit liv i fremtiden primært vil være udenfor bassinet, siger Lotte Friis.

Lotte Friis fortsætter som træner i Gentofte Svømmeklub, hvor hun indtil nu har været tilknyttet som atlet.

Spørg Os - Afstemning

_