Medie: Togkaos venter over Øresund

En rejse fra København til Malmø kan komme til at tage op til halvanden time, når ID-kontroller indføres, melder Skånetrafiken.

Overfulde tog, tredobbelt transporttid, færre afgange i myldretiden og togskift ved Københavns lufthavns station.

Det bliver virkeligheden, når en ny svensk lov træder i kraft, advarer Skånetrafiken. Det skriver Øresund News.

Lovforslaget kræver, at transportørerne foretager ID-kontroller af alle passagerer, som rejser fra Danmark til Sverige for at stoppe pasløse flygtninge til Sverige. Det oplyser Sydsvenskan.

- Det bliver svært at indsætte længere tog. Derfor får vi fulde tog. Kapaciteten bliver halveret. Derfor kan vi kun køre hver tyvende minut. Der vil blive togskift for alle passagerer ved Kastrup station og derfor vil der blive lange køer, siger Linus Eriksson, trafikdirektør på Skånetrafiken, til Sydsvenskan.

Han advarer om, at en rejse fra København til Malmø, som i dag tager 35 minutter, vil tage op til halvanden time, når ID-kontrollerne indføres.

For Øresundstog fra Malmø mod København forventes der ikke de samme problemer, efter der ikke skal være ID-kontrol i den retning.

Skånetrafiken har forgæves bedt regeringen om at samordne ID-kontrollen med den grænsekontrol, som allerede er indført og som udføres af politi ved stationen i Hyllie. Men de har i stedet for været tvunget til at udarbejde en nødplan sammen med DSB.

I dag, fredag, skal regeringen vedtage lovforslaget, som blandt andet omfatter et krav om at transportørerne skal foretage en ID-kontrol af samtlige passagerer inden afgang fra Danmark mod Sverige.

I næste uge skal forslaget til afstemning i Riksdagen og hvis det går som planlagt, så skal ID-kontrollerne indføres den 21-22 december.

Eftersom DSB anser, at det ikke er muligt at foretage ID-kontrollen om bord på Øresundstogene, så tvinges alle passagerer på vej fra Danmark til Sverige at skifte tog ved Københavns lufthavns station.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik