Sanne om ny regerings mulige plan: Så skal min datter ikke længere være nervøs for gymnasietid

Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne er nået til enighed om, at aftalen om elevfordeling af gymnasieelever rulles tilbage, så kriteriet om forældrenes indkomst ikke længere vil være gældende. Det erfarer TV 2.

- Jeg er selvfølgelig glad. Det er en glædelig nyhed.

Ordene kommer fra grevegenseren Sanne Britta Astrup.

Hun er en af dem, der er glad for, at aftalen om elevfordeling af gymnasieelever angiveligt tilbagerulles, så kriteriet om forældrenes indkomst ikke længere vil være gældende.

Det erfarer TV 2, at den nye SVM-regering har nedfældet i et regeringsgrundlag.  

Sanne Britta Astrup har tidligere vist stor modstand imod aftalen. Hun er eksempelvis stifter af Facebook-gruppen ’Stop tvangsflygtning af Greves gymnasieelever’ – en gruppe der på få måneder fik knap 1.200 medlemmer.

Grevegenseren har nemlig en 12-årige datter, der måske på et tidspunkt skal på gymnasiet og ifølge Sanne Britta Astrup, vil hendes datter være ærgerlig over, hvis hun ikke kan få lov til at gå på det gymnasie, der ligger tættest på hende - nemlig Greve Gymnasium.

- Jeg har en datter på 12 år, og det ville være ærgerligt, at hun ikke kunne gå en kilometer i stedet for potentielt at skulle flyttes andre steder hen, siger Sanne Britta Astrup.

Hun er derfor glad for, at aftalen tilbagerulles.

- Det betyder, at hun (min datter, red.) ikke skal gå at være nervøs for, at hun ikke skal gå sammen med sine kammerater, og at hun kan blive ved med at have det fritidsliv, som hun har nu, siger Sanne Britta Astrup, der til dagligt arbejder som uddannelseskonsulent i København Kommune.

Slipper for at skulle til Ishøj

Tilbagerulningen fremgår af et udkast til et regeringsgrundlag, der blev forhandlet om tirsdag aften på Marienborg. 

Et politisk flertal blev i juni sidste år enige om, hvordan elever fremover skal fordeles på landets gymnasier.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne stod bag aftalen, der skulle gælde fra skoleåret 2023/2024. Formålet var at løse problemet med, at elever samles efter social, kulturel og etnisk baggrund.

Dansk Folkeparti trak dog sin støtte til aftalen efterfølgende.

Aftalens berørte elever i hovedstadsområdet, Nordsjælland, Odense og Aarhus. Det betød, at de fra næste skoleår skulle fordeles på gymnasiet efter, hvor meget deres forældre tjener.

Efter lovforslaget er blevet tilbagerullet, skal Sanne Britta Astrups 12-årige datter ikke længere frygte et scenarie, hvor hun eksempelvis skal transportere sig fra Greve, hvor hun bor, til Ishøj, når hun skal i skole.

Nu kan datteren blot se frem til at have én kilometer til skole på Greve Gymnasium.

- Jeg ved godt, at der har været meget tale om, at det kunne være en frisk start, og det kunne det sikkert også for nogen, men jeg er helt sikker på det modsatte for andre, som ikke har så mange ressourcer til at skulle transportere sig, siger Sanne Britta Astrup og fortsætter:

- Den usikkerhed, der ligger i det, får måske nogen til at fravælge gymnasiet, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik