Dobbelt så mange bævere svømmer nu rundt i Nordsjælland

De 24 bævere, der er blevet sat ud i løbet af de sidste 9 år, er nu blevet til cirka dobbelt så mange.

Hvis du synes, du ser flere afgnavede grene i Nordsjælland end tidligere, så er du nok ikke helt galt på den.

Bævertallet i Nordsjælland er nemlig fordoblet - fra 24 dyr til omkring 50. Det viser Naturstyrelsens seneste bævertælling ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Naturstyrelsens nylige bævertælling dækker området fra Holløse Bredning i Nord til Pøleåen ved Hillerød i syd.

- Vi har talt, at der er cirka 13 territorier med bo og lignende med bævere, siger skovrider Jens Bjerregaard til Frederiksborg Amts Avis.

- Dette tal skal man, ifølge erfaringer fra blandt andet Tyskland, gange med ca 3,6. Så det er altså omkring 45-50 bævere. Sidste år sagde vi omkring 40. Så bæverne i Nordsjælland er i vækst. Vi er absolut tilfredse med tallet. Vi var færre observatører, så det kan godt have påvirket tallet, men det er et godt estimat, siger han. 

Naturstyrelsen har hidtil afholdt to årlige tællinger, men er nu gået ned på en enkelt.

De første bævere blev under stor bevågenhed sat ud ved Holløse Bredning i 2009 og ved Arresøen i 2010. Siden 2009 er der af i alt tre omgange udsat 24 bævere - som altså nu har formeret sig til det dobbelte.

Gribskov Kommune var sammen med Hillerød og Halsnæs inviteret med på Naturstyrelsens tællinger, hvor Naturstyrelsens egne folk og »venner af huset« også deltager. 

I videoen kan du se, hvordan det så ud, da en ung bæver sidste år byggede den første dæmning i Gribskov, siden bæverne blev sat ud.

Kom med i Gribskov, hvor en ung bæver er flyttet hjemmefra.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik