Først kom afbrændingsforbuddet. Nu indføres der forbud mod at vande haven

Som en naturlig følge af det tørre vejr indfører Halsnæs Vandforsyning forbud mod at vande haven, vaske bil eller fylde bassin op med vand.

Først kom afbrændingsforbuddet.

quote Vandingsforbuddet dækker alt det, man bruger vandslangen til. Så vanding af haven, vandbassinfylding eller bilvask med haveslangen

Ann Yde Friis, formand for Halsnæs Vandforsyning

Nu er det varme, tørre sommervejr årsag til, at beboere i Halsnæs ikke længere må vande haven, lave en bilvask med vandslangen eller fylde udendørsbassinet op med vand.

Halsnæs Vandforsyning indfører et såkladt vandingsforbud.

- Vandingsforbuddet dækker alt det, man bruger vandslangen til. Så det dækker over al vanding af haven med slange, det er bassinfylding eller bilvask med haveslangen, siger Ann Yde Friis, formand for Halsnæs Vandforsyning.

- Vi indfører forbuddet, fordi vi bruger mere vand for tiden, end vi kan indvende på visse tidspunkter af døgnet. Der er et stort forbrug i øjeblikket, så der skal ikke gå meget galt, før vi kan risikere perioder, hvor vandværket tørlægges, siger hun.

Disse områder er omfattet vandingsforbuddet

Halsnæs Vandforsyning dækker hele den gamle Hundested Kommune med postnummer 3390.

Det betyder områderne omkring Hundested, Lynæs, Hald, Nødebohuse, Kikhavn, Store Karlsminde, Sølager, Amagerhuse, Torup og Ellinge.

Vandreservoir under pres

Husstandene i vandværkets område forbruger på nogle tidspunkter af døgnet 20 kubikmeter mere vand i timen, end vandværket er i stand til at indvinde på grund af det tørre vejr.

quote Vi indfører forbuddet, fordi vi bruger mere vand for tiden, end vi kan indvende på visse tidspunkter af døgnet

Ann Yde Friis, formand for Halsnæs Vandforsyning

- Vandingsforbuddet kommet som en naturlig del af at der er tørke. Vandreservoirene her er udsat for mere tryk. Vi har nogle boringer, der er meget lave for tiden, fordi vi ikke har fået vand i mange uger. Så bliver vi nødt til at gøre noget for at sikre, at vi kan have vand på alle døgnets tidspunkter, siger Ann Yde Friis.

Hun oplyser, at beholdningen ikke er super kritisk endnu, og at forbuddet nærmere skal ses som en påmindelse om, at vi skal passe på og spare på vores ressourcer.

- Vi kan stadig drive vand ind, men problemet er, at en del af det vand, der bliver brugt lige nu, bliver brugt uhensigtsmæssigt til havevanding og bassinfyldning og den slags, siger hun.

Formanden oplyser, at det er mange år siden, der sidst har været indført vandingsforbud i Halsnæs.

Dette område er omfattet vandingsforbuddet.
Dette område er omfattet vandingsforbuddet.
Foto: Google maps

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik