Medarbejdere slået ned: Nu kommer direktør med opråb efter øl-løb

Værftets Madmarked i Helsingør måtte pinsedag opleve den kedelige side af det årlige ølløb. Her blev der blandt andet set flere anmeldelser om vold.

Hvad der ellers startede med et hav af festglade mennesker, der indtog Strandvejen op mod Kronborg Slot, endte med en noget kedelig oplevelse for nogle af medarbejderne på Værftets Madmarked i Helsingør.

Cirka 10.000 mennesker var nemlig samlet til det årlige øl-løb, der går fra Snekkersten Havn til Helsingør, og her endte mange af de festglade mennesker i området omkring Værftets Madmarked i Helsingør.

Der var dog ikke lutter god stemning i området, for Værftets Madmarked måtte se en medarbejder og en vagt blive kørt på skadestuen, fordi de var blevet slået ned.

Det fortæller direktør for Værftets Madmarked, Gry Brix, til TV 2 Kosmopol.

- Det, der skal være festligt, det ender med at være aggressivt i går. Når vi kommer så tæt på, at medarbejdere bliver slået ned, så er det ikke festligt længere, siger Gry Brix og fortsætter:

- Der var en flaskehals ved døren. Så bad han (medarbejderen, red.) dem om at gå den anden vej. Så blev medarbejderen pandet ned. Så kom vagten ham til undsætning, og så blev han også pandet ned, siger Gry Brix.

Anmeldelser om stoffer og vold

Ifølge Gry Brix har Værftets Madmarked ved denne årlige begivenhed været nødsaget til at alliere sig med et vagtfirma, da medarbejderne ikke selv kan kontrollere det.

Nordsjællands Politi har i forbindelse med det årlige øl-løb i Helsingør også oprettet flere sager om blandt andet vold.

Selvom gåturen fra Snekkersten Havn til Helsingør blev afviklet fornuftigt ifølge vagtchef ved Nordsjællands Politi, Sebastian Føns, så endte det uorganiserede arrangement med flere anmeldelser.

Sebastian Føns oplyser til TV 2 Kosmopol, at man efter gårsdagens ølløb, hvor cirka 10.000 mennesker deltog, har modtaget følgende anmeldelser:

  • Fire anmeldelser om vold

  • Seks anmeldelser om brud på ordensbekendtgørelsen

  • To anmeldelser om vold mod tjenestemand i funktion

  • Ni sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer

Ifølge Sebastian Føns er der dog ikke tale om et ekstraordinært antal af anmeldelser, når det holdes op mod antallet af deltagere.

Gry Brix fortæller også til TV 2 Kosmopol, at der også blev konfiskerede tre knive, og netop i forbindelse med fundet af disse, så besluttede de at lukke madmarkedet tidligere end normalt.

Nordsjællands Politi kan dog hverken be- eller afkræfte, at der er blevet konfiskerede knive.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_

Måtte også stå for oprydning

Udover at have oplevet vold på nærmeste hold så måtte Værftets medarbejdere også stå med oprydningen dagen derpå – i hvert fald på deres egne arealer.

Ifølge Gry Brix var selve arrangementet dog langt værre end selve oprydningen.

- Jeg synes faktisk, at rengøringsdelen var det mindste af det. Det er stukket af i år. Det har været ude af kontrol, og selve afholdelsen har været langt værre end oprydningsarbejdet, siger Gry Brix til TV 2 Kosmopol og påpeger, at rengøringen ikke var lige så slem i år, som sidste år.

Sådan så det ud på parkeringspladsen foran Værftets Madmarked i Helsingør søndag.
Sådan så det ud på parkeringspladsen foran Værftets Madmarked i Helsingør søndag.
Foto: Presse-fotos.dk

Gry Brix håber dog, at arrangementet bliver mere kontrolleret fremadrettet.

- Jeg håber helt sikkert, at der er nogle arrangører, der melder sig på banen, så deltagerne kan få tildelt et område i byen, hvor de kan være, så der kan komme noget styring på det, siger hun.

Selvom cirka 10.000 deltog til øl-løbet, der søndag gik fra Snekkersten Havn til Helsingør var det ikke alle der nåede frem.

Flere endte nemlig med at få det dårligt – med overvejende sandsynlighed - på grund af alkoholindtag.

I alt modtog 1-1-2 20 opkald, oplyser Region Hovedstadens Akutberedskab.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik