Forsinket og for dyrt, men færdigt: Nyt fodboldstadion indvies torsdag

Den nye fodboldarena i Helsingør står nu klar til indvielse torsdag, selvom det egentlig skulle have været sket i marts måned. Prisen er blevet over 20 millioner over budgettet.

Langt om længe og bedre sent end aldrig.

Efter flere måneders forsinkelse og et budget, hvis rammer for længst er overskredet, står det nye fodboldstadion i Helsingør nu færdigt og er klar til at blive taget i brug.

Med taler, opvisningskampe og noget så eksotisk som en omgang fodboldtræning indvier Helsingør Kommune byens nye arena torsdag eftermiddag klokken 15, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Borgmester Benedikte Kiær (K) samt partifællen Jens Bertram, der er formand for Idræts- og Fritidsudvalget er blandt talerne torsdag.

Her vil de givetvis have mulighed for at fortælle, hvordan det nye stadion i fremtiden både skal danne ramme om byens fodboldhold FC Helsingør, men også hvordan folkeskoler og foreninger i fremtiden kan benytte arenaen. Samtidig kan politikerne måske også redegøre for, hvorfor stadionet er endt med at koste kommunen 81,5 millioner kroner i stedet for den oprindelige pris på 57 millioner.

Først skred budgettet. Så skred tiden

Budgettet er dog ikke det eneste ved stadionbyggeriet, der er skredet. Det er tidsplanen også. Arenaen skulle have været færdig i marts måned, men da det ikke længere var realistisk at nå, ændrede kommunen i april måned i stedet åbningsdagen til den 28. juni.

Det nåede man heller ikke, og i stedet bliver 8. august dagen, hvor den nordsjællandske by får et nyt fodboldstadion.

Det nye stadion, der er blevet opført på Gammel Hellebækvej et stenkast fra det gamle, kan rumme 4.000 tilskuere – heraf er der siddepladser til 1.000.

Beslutningen om at bygge et nyt stadion blev truffet, da FC Helsingør sportslige formåen fortsat stod måls med klubbens ambitioner.

Dengang spillede klubben i Superligaen, men siden er resultaterne gået én vej. Navnlig den forkerte. Således spiller FC Helsingør nu i 2. division, den tredjebedste række, blot to år efter at have fristet en tilværelse i landets bedste.

Skulle fremtiden dog byde på bedre fodboldtider i Helsingør, så kan det nye stadion udvides.

- Hvis de rykker op i superligaen, så arbejder vi faktisk lige nu på en ny lokalplan, så vi kan udvide til stadionet. Men det selvfølgelig et spørgsmål om penge, har Jens Bertram (K) tidligere udtalt.

I april måned besøgte TV 2 Lorry stadionbyggeriet i Helsingør, der langsomt skred frem. Dengang var man optimistisk i forhold til at blive klar i slutningen af juni - en deadline, der også blev misset. Se indslaget herunder:

Stadion-byggeriet skrider frem.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik