Sukkersyg 63-årig bidt af Pokémon: Har gået 2.000 km

Vibeke Larsen jager Pokémons syv dage om ugen. Udover at have smidt 5 kilo, så har jagten også været med til at halvere hendes forbrug af insulin.

Charmander, Pikachu og Bulbasaur.

Det er nok ikke navne, som de fleste 63-årige kender, men for Vibeke Larsen er de blevet en fast del af hendes hverdag.

Hver dag forlader hun sit hjem i den lille nordsjællandske by Udsholt for at tage på jagt - Pokémonjagt.

Vibeke Larsen fik konstateret type 2-diabetes for nogle år siden, siden da har hun ikke været den bedste til at komme ud og røre sig, hvilket har resulteret i et forhøjet insulinforbrug. 

- Når du har sukkersyge, så er det rigtigt vigtig at du finder en måde at få dig rørt på som du kan lide. For ellers får man jo ikke gjort det. Før jeg begyndte at jagte Pokémons havde jeg rigtig svært ved at komme ud af døren, men nu kan jeg næsten ikke vente, fortæller Vibeke Larsen til TV 2 Lorry.

Syv måneder og 2.000 kilometer

Via appen Pokémon Go har hun jagtet Pokémons i syv måneder. På den tid har hun gået over 2.000 kilometer. Udover, at hun har tabt 5 kilo, så har det også resulteret i, at hun har halveret sin daglige dosis af insulin.

Som sukkersygepatient er daglig motion er nemlig en af de bedste metoder til at holde blodsukkeret nede.

- Jeg fandt hurtigt ud af, at de dage, hvor jeg ikke fik gået, der gik mit blodsukker helt amok. Siden da har jeg gået alle dage, fortæller Vibeke Larsen.

- Ofte der er jeg ude i en 6-8 timer. Det kommer selvfølgelig lidt an på hvor langt væk jeg er,  men jeg tager ofte turen til Helsingør, HIllerød eller Helsinge bare for at jagte Pokémons.

quote Jeg har jo et mål om at blive helt insulinfri, når andre har kunne gøre det, hvorfor skulle jeg så ikke kunne

Vibeke Larsen, Pokémon-spiller, Udsholt

Alder ingen hindring

Udover at gå en masse kilometer så har Pokémon-jagten også givet Vibeke Larsen nogle yngre bekendtskaber, for spillet har en vis appellerer ikke mindst til børn. 

- Jeg jagede med fire 10-årige knægte nede i Gilleleje en dag. De synes bare det var skidesjovt, jeg også var på jagt, og så var de rigtig imponeret over hvor mange kilometer jeg havde gået, griner Vibeke Larsen. 

I de syv måneder, hun har jagtet pokemons har hun indtil videre sparet over 5.000 kroner, penge som ellers var gået til insulin.  Hun håber dog at hun en dag kan skrotte alt insulinen.

- Jeg har jo et mål om at blive helt insulinfri, når andre har kunne gøre det, hvorfor skulle jeg så ikke kunne.

Bliver ved selv om hun fanger dem alle

Hvis ikke spiludviklerne bag Pokémon Go app'en bliver ved med at udvikle nye Pokémons, så vil Vibeke Larsen - i hvert fald teoretisk - på et tidspunkt havde fanget alle sammen.

Men det betyder ikke, at hun så vil stoppe med at gå de lange ture.

- Når jeg har fanget dem alle sammen, så starter jeg forfra igen, og det vil jeg gøre ligeså lang tid, det er muligt. Jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at stoppe, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik