Fra utilpasset rod til Danmarks yngste advokat

Som 13-årig blev han stemplet som 'utilpassset rod' i folkeskolen. I dag kan han kalde sig for Danmarks yngste advokat.

- Jeg brækkede min næse, og han brækkede sin hånd. 

Det var blot én af mange uheldige episoder, som Moustafa Mahmoud Moustafa havde med sine klassekammerater i folkeskolen i Herlev, hvor han boede i en lejlighed med sine tre søskende og forældre. 

quote Uden stærke forældre, som havde fokus på mig, og opmærksomheden fra lærerne, så var der en risiko for, at jeg kunne gå den helt forkerte vej

Moustafa Mahmoud Mousta, Advokat, Gorrissen Federspiel. 

I dag ser livet dog anderledes ud for den 26-årig mand, der nu kan kalde sig for Danmarks yngste advokat:

- Jeg er stolt over, at jeg på forholdsvis kort tid har opnået min drøm. Det har været en ambition for mig, at jeg vil være en af de yngste advokater i Danmark, siger Moustafa Mahmoud Moustafa, der netop har modtaget sin advokatbeskikkelse af Det Kongelige Danske Justitsministerium.

Meget har ændret sig, siden dengang Moustafa var en ung dreng.
Meget har ændret sig, siden dengang Moustafa var en ung dreng.

'De hårde drenge var seje'

Det har dog ikke altid ligget i kortene for Moustafa Mahmoud Moustafa, at han skulle ende med et bevis fra en længere videregående uddannelse i hånden.

I folkeskolen var det eksempelvis oftest ham, der var hurtig til at svare igen eller som provokerede klassekammeraterne.

quote Min mor knækkede sammen og skammede sig over, hvordan jeg blev omtalt. Det gjorde ondt i hele mit hjerte. 

Moustafa Mahmoud Moustafa, Advokat, Gorrissen Federspiel 

- Jeg syntes, at de store drenge, der var en del af nogle bestemte grupperinger, de virkede ret seje. Men jeg nåede aldrig i en alder, hvor jeg blev en del af de 'hårde' drenge. Jeg kan godt forestille mig, at hvis man blev presset til det, så kunne man godt gå den vej i dag, men dengang var det anderledes, forklarer han. 

Lærerne var ekstra opmærksomme på den unge dreng 

Lærerne på folkeskolen kunne hurtigt fornemme, at den dengang 13-årige Moustafa Mahmoud Moustafa havde brug for ekstra opmærksomhed, og han blev derfor en del af en såkaldt fokusgruppe.

Fokusgruppen skulle sørge for, at Moustafa ikke kom på afveje. Dengang kunne han ikke forstå lærernes beslutning, men i dag har han ændret holdning. 

- Uden stærke forældre, som havde fokus på mig, og opmærksomheden fra lærerne, så var der en risiko for, at jeg kunne gå den helt forkerte vej, siger Danmarks yngste advokat. 

'Min opførsel blev beskrevet som uacceptabelt'

Det var også netop en episode med forældrene hjemme i lejligheden i Herlev tilbage i 2003, der gjorde et særligt indtryk på den unge Moustafa og ændrede hans liv. 

quote Jeg vil gerne inspirere unge mennesker til at tænke fremad og prøve at give dem nogle eksempler på, hvilke veje man kan gå. Særligt fordi medierne oftest bringer de dårlige eksempler og forbilleder.

Moustafa Mahmoud Mousta, Advokat, Gorrissen Federspiel. 

- Jeg kan huske, at mine forældre lige var kommet hjem fra skole-hjem-samtalen. Min far fortalte, at mine lærere var i tvivl om, jeg kunne få en god fremtid. Min opførsel blev beskrevet som uacceptabelt.

Alt imens så Moustafa Mahmoud Moustafa på sin mor, og hendes reaktion glemmer han aldrig. 

- Tårene løb ned ad min mors kinder. Hun knækkede sammen og skammede sig over, hvordan jeg blev omtalt. Det gjorde ondt i hele mit hjerte, og jeg tænkte, 'mine forældre skal være stolte af mig', siger Moustafa Mahmoud Moustafa. 

Siden da har Moustafa Mahmoud Moustafa arbejdet målrettet efter at blive advokat og for at se glædestårer på sin mors kinder. 

Du kan opfylde dine drømme, hvis du arbejder hårdt

Som Danmarks yngste advokat har den unge mand nu et helt bestemt mål. Han har valgt at fortælle sin historie på Facebook. Opslaget, som du kan finde her, har fået flere tusinde likes og flere hundrede kommentarer. 

- Jeg vil gerne inspirere unge mennesker til at tænke fremad og prøve at give dem nogle eksempler på, hvilke veje man kan gå. Særligt fordi medierne oftest bringer de dårlige eksempler og forbilleder, siger Moustafa Mahmoud Moustafa.  

Moustafa Mahmoud Moustafa er uddannet jurist fra Københavns Universitet. I 2014 blev han ansat som advokatfuldmægtig hos Gorrissen Federspiel, hvor han nu har modtaget sin advokatbeskikkelse. 

Han her dermed nået et af sit vigtigste mål.

- Jeg bliver ikke rost hele tiden, men mine forældre har fortalt mig, at de er stolte af mig. De har sagt det én gang, men det er også nok for mig, siger han. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik