Helt særlig studine inviterede ukrainske flygtninge til julehygge

Selvom ukrainske Sofiia Demianova har nok at se til med to sideløbende studentereksamener, har hun også overskud til at sprede julehygge.

En duft af æbleskiver og gløgg spreder sig på Rungsted Gymnasium. Julemusik lyder fra højtalerne, og stearinlys brænder på bordene.

Ukrainske Sofiia Demianova har sammen med skolens velgørenhedsudvalg inviteret lokale ukrainske flygtninge til julehygge på skolen mandag.

- Vi vil vise ukrainerne, hvordan det fungerer i Danmark, for nu bor vi her alle sammen, og så vil vi gerne have, at de skal kende de danske traditioner, så de kan føle sig hjemme, lyder det fra den ukrainske studine.

Og der er da også en helt særlig grund til, at gymnasiet bakker op om arrangementet.

- Det er en del af dannelsen, at vi lærer vores elever, at verden er større end os selv, og at vi alle sammen skal have overskud til at tænke på andre. Og der er julen jo en god anledning til at se, hvordan man kan gøre noget ekstra for andre mennesker, lyder det fra gymnasiets rektor, Ruth Kirkegaard.

- Og det her er dejlig konkret. Æbleskiver og juleklip er noget, vi alle sammen kan, og der bor masser af ukrainske familier her i området. De kommer og hygger sig, og når det giver mening for dem, giver det også mening for vores elever, fortsætter hun.

Rungsted Gymnasiums rektor Ruth Kirkegaard.
Rungsted Gymnasiums rektor Ruth Kirkegaard.
Foto: Katrine Angel / TV 2 Kosmopol

En særlig studine

Udover at arrangere julehygge for de lokale ukrainske flygtninge, har Sofia Demianova nok at se til.

Mens hun tager dele af den danske studentereksamen, læser hun nemlig også på et ukrainsk jura-college.

- Både før og efter skole her går jeg på det ukrainske college. Det er en smule hårdt, men jeg vil gerne gøre alt, lyder det fra hende. 

(Artiklen fortsætter under afstemningen) 

Spørg Os - Afstemning

_

Hun kom til Danmark med sin familie for halvandet år siden. I mellemtiden er hendes familie taget tilbage til Ukraine igen, men Sofiia Demianova vil gerne færdiggøre sin uddannelse.

- Jeg savner min familie og alle dernede. Men jeg gør, hvad jeg kan.

- Jeg vil gøre alt for mig selv og min familie, så de kan være stolte af mig. Det mindste, jeg kan gøre, er, at hjælpe mig selv bedst muligt, fortsætter hun.

Og derfor håber hun også på, at hun kan være med til at sprede lidt hygge i en tid, som måske kan være ekstra svær for de ukrainske flygtninge.

- Jeg håber, de får en dejlig dag her, og at de vil nyde det. Og så håber jeg, at de kommer i julehumør, slutter hun.

Invitationen til julehygge til de ukrainske familier.
Invitationen til julehygge til de ukrainske familier.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik