Særlig coronavariant fundet i Hørsholm – nu opfordres alle borgere til at lade sig PCR-teste

Flere skoleklasser er sendt hjem i både Hørsholm og Rungsted, efter der er fundet en særlig smitsom coronavariant i Hørsholm Kommune. Alle borgerne opfordres nu af kommunen til at tage en PCR-test.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fundet smittetilfælde med en særlig coronavariant i Hørsholm Kommune.

Det oplyser kommunen, og dens borgmester Morten Slotved (K) siger til TV 2 Lorry, at der er tale om den brasilianske virusvariant.

- Det er rigtigt. Det er nogle stykker, der er smittet med den brasilianske variant, siger han til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, der bekræfter, at man har fundet en ”særlig variant” i Hørsholm Kommune.

Styrelsen oplyser, at den mandag endnu ikke ved, hvilken særlig variant, der er tale om, men afventer undersøgelser fra Statens Serum Institut, der skal klarlægge hvilke særlig variant, der er tale om.

Skoleklasser hjemsendt

Den brasilianske variant er at finde på Statens Serum Instituts såkaldte VOC-liste (variants of concern).

Listen indeholder de coronavarianter, som myndighederne i Danmark er ekstra på vagt overfor.

Varianten vurderes af Statens Serum Institut til formentlig at være mere smitsom.

Derfor har Hørsholm Kommune også valgt at intensivere smitteopsporingen i samarbejde med Styrelse for Patientsikkerhed. Det betyder, at man isolerer nære kontakter i både 2. og 3. led, ligesom kommunen opfordrer borgerne til at lade sig PCR-teste.

- Vi skal have bugt med smitten, så jeg vil opfordre alle til at lade sig PCR-teste, siger borgmester Morten Slotved og tilføjer:

- Man skal tænke over, hvordan man opfører sig. Hygiejnen skal være god, der skal sprittes af, og så skal man tænke sig om, når man er sammen og gerne mødes udenfor i stedet for indenfor.

Den intensiverede smitteopsporing har blandt andet ført til, at man har sendt flere klasser hjem på både Rungsted og Hørsholm Skole. 

- Det er nogle 7. klasser, der har været sammen, og også til noget sport. På den måde er det flere forskellige skoler. De er hjemsendt til isolation og til testning, siger Morten Slotved, der ikke oplyser, hvilket smitteled eleverne befinder sig i.

Automatisk nedlukning i maj

Smitte med den smitsomme variant kommer knap en måned, efter at Hørsholm Kommune blev lukket ned på grund af for mange coronatilfælde.

Nedlukningen betød blandt andet, at kommunens butikker, skoler og kulturinstitutioner  blev lukket.

Da kommunen havde haft syv dage på stribe med et testkorrigeret incidenstal på mindre end 250, blev nedlukningen ophævet.

Men siden fredag i sidste uge har smitten igen været stigende i den nordsjællandske kommune.

Således var det testkorrigerede incidenstal fredag 117, lørdag 133, søndag 161, inden det mandag faldt en smule til 156.

Rammer det testkorrigerede incidenstal 300, vil kommunen blive ramt af en automatisk nedlukning, som det var tilfældet i maj.

Hørsholm Kommune skriver på sin hjemmeside, at man følger situationen omkring fundet af den smitsomme variant og den stigende smitte tæt.

Ifølge Hørsholm Kommune er det muligt at booke tid til en PCR-test på testenheden på Vestre Stationsvej 13 i Fritidshuset.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere