Transportminister: Nu skal farten sænkes på motorvej i støjplaget område

Benny Engelbrecht har lyttet til ønsket om at forsøge at dæmpe trafikstøjen på Vestegnen ved at regulere hastigheden ud af København. I første omgang som forsøg - men borgmester håber på permanent løsning.

I årevis har trafikstøjen fra Holbækmotorvejen plaget borgerne, der bor klos op og ned af den tresporede motorvejsstrækning i en række Vestegnskommuner.

Trafikstøjen er tilmed vokset i årenes løb i takt med, at vejene er sandet til med flere og flere biler på vejene.

- Vi ved jo godt, at vi har flyttet til et område, hvor der en motorvej. Det kan man forliges med. Men det er svært at forliges med at bo i et område, hvor der kommer mere og mere trafik, uden at der bliver gjort noget ved den støj, som kommer, har Erik Ødemark, der bor i Vallensbæk, tidligere fortalt til TV 2 Lorry.

 

Transportminister indvilger i pilotforsøg gennem tre støjplagede kommuner

Men nu er der håb forude. Efter flere års kamp har transportminister Benny Engelbrecht (S) givet endeligt tilsagn om et pilotprojekt, der skal sænke hastigheden på den inderste del af Holbækmotorvejen.

Forsøget starter til efteråret, fremgår det af et brev fra transportministeren til Hvidovres borgmester Helle Adelborg (S).

Foruden strækningen i Hvidovre Kommune, vil forsøget også gælde i Brøndby og Vallensbæk Kommune.

- Jeg og mine borgmesterkolleger i Brøndby og Vallensbæk er naturligvis rigtig glade for beslutningen om at sætte forsøget i gang, og af hensyn til de mange støjplagede borgere, håber jeg inderligt på, at sænkningen af hastigheden på motorvejen bliver permanent, siger Helle Adelborg i en pressemeddelse.

Pilotforsøget gælder strækningen fra krydset ved Sønderkær til motorvejskrydset ved Brøndby cirka tre kilometer derfra.

Her vil hastigheden på trafikken ud af København blive reguleret på samme måde, som trafikken allerede er det ind mod byen.

Fra 90 til 60 km/t

På den måde vil farten i begge retninger starte på 60 kilometer i timen ved Folehaven, hvorefter den gradvis vil stige til 90 kilometer i timen frem til Brøndby.

- De beregninger, vi selv har fået lavet, viser, at støjen kan dæmpes med 2-3 dB, når hastigheden bliver sænket, og jeg er spændt på at høre, om Vejdirektoratets målinger viser det samme, siger Helle Adelborg og tilføjer:

- Vi ved, at bare nogle på decibel gør en forskel for menneskers livskvalitet og helbred. Derfor er det afgørende, at vi nu får konkrete beviser, der kan bruges i kampen mod trafikstøj.

I starten af februar var borgmestrene fra Hvidovre, Brøndby og Vallensbæk til møde med transportministeren om at sænke hastigheden på den del af Holbækmotorvejen, som går gennem tæt befolkede områder i alle tre kommuner.

Iværksættes til efteråret

Og nu er det lykkes.

- Jeg glæder mig også personligt til at høre fra nogle af naboerne til motorvejen, hvordan de mærker forskellen, når skiltene bliver sat op i efteråret, lyder det fra Helle Adelborg.

Vejdirektoratet vil i august og september foretage målinger af trafikstøjen på motorvejsstrækningen. Herefter vil der i løbet af efteråret blive sat nye hastighedsskilte, hvorefter der igen vil blive målt på støjniveauet.

Forventningen er, at der er en evaluering af projektet klar i starten af 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik