Politisk drama i Ishøj - gruppeformand væltet

De magtfulde socialdemokrater i Ishøj Kommune har skiftet gruppeformand på et møde, hvor den hidtidige formand blev væltet.

Da der tirsdag aften var byrådsmøde i Ishøj, blev den 11 personer store socialdemokratiske gruppe ikke ledet af Merete Amdisen, der ellers har været formand for gruppen i otte år.

Forud for byrådsmødet blev hun afsat som gruppeformand på et møde i den socialdemokratiske gruppe, hvor et flertal i stedet valgte byrådsmedlem Johnna Stark som ny formand.

Og den manøvre kom fuldstændigt bag på Merete Amdisen, der har siddet i Ishøjs byråd siden 2006.

- Det kom som en overraskelse for mig, da jeg modtog en mail fra borgmesteren, hvor jeg blev bedt om at sætte en sag på dagsordenen til vores gruppemøde. For punktet hed "valg af ny gruppeformand", fortæller Merete Amdisen til TV 2 Lorry.

Skulle selv lede mødet

Som gruppeformand skulle Merete Amdisen selv sidde for enden af bordet som mødeleder og lægge op til det punkt, der endte med hendes afgang.

quote Det kom som en overraskelse for mig

Merete Amdisen, afsat gruppeformand

- Der blev rejst et mistillidsvotum, og det var det, vi stemte om. Det bundede ikke i konkrete eksempler på ting, jeg havde gjort eller ikke gjort, fortæller hun.

Merete Amdisen understreger, at hun ikke kan fortælle detaljer fra mødet, fordi det var et lukket møde, og det derfor ikke er tilladt at referere, hvad der bliver sagt.

Ifølge TV 2 Lorrys oplysninger valgte gruppens sekretær at gå ved samme lejlighed.

Merete Amdisen understreger, at selv om partifællerne har væltet hende som formand, så får det ikke indflydelse på hendes forhold til Socialdemokratiet, der har absolut flertal i Ishøj.

- Jeg bliver. Jeg har været medlem af Socialdemokratiet siden jeg var 14 år, og der skal meget mere til, før jeg vil gå. Men jeg har fået mange positive tilkendegivelser fra både vælgere og partimedlemmer. Og jeg er fortrøstningsfuld, så jeg arbejder videre for både Socialdemokratiet og Ishøj, fortæller Merete Amdisen.

Borgmester: - Luften skulle renses

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp bekræfter gruppeformandsskiftet i kommunalbestyrelsen.

Han understreger, at han ikke kan komme nærmere ind på, hvilke konkrete årsager, der lå til grund for mistilliden til Merete Amdisen, men fortæller, at "det var noget samarbejdsmæssigt".

Dog fortæller, at der ikke var tale om en lille del af gruppen, som ønskede en ændring.

- Der var en stor gruppe, som gerne ville have hende af.

- De krævede en ændring. Og når det er halvdelen af gruppen eller lidt mere, som kræver det, så har man et problem som borgmester. Så derfor skulle luften renses, og det skulle gå stærkt, siger borgmester Ole Bjørstorp (S) til TV 2 Lorry.

quote Der var en stor gruppe, som gerne ville have hende af

Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj, Soc.dem

Ole Bjørstorp kalder sagen for "ærgerlig" men alligevel helt normal.

Samtidig sørgede han for at agere hurtigt i situationen, forklarer han.

- Jeg er aldrig glad for, når der er ballade på den måde. Det skaber også et problem for en borgmester, når det er sådan. Og når det var så massivt, som det var, måtte vi have renset luften, siger borgmesteren.

Ifølge ham er det nu lykkes at få roen genoprettet internt i partiet.

- Vi havde et udmærket byrådsmøde igår, så det kører fuldstændig, som det skal, siger borgmesteren.

Ved kommunalvalget i 2017 var det Merete Amdisen, der med 347 stemmer fik tredjeflest stemmer i den socialdemokratiske gruppe. Regerende borgmester Ole Bjørstorp opnåede 1.898 stemmer, mens  den nye gruppeformand, Johnna Stark fik 87 pesonlige stemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik