Vestegns-borgmester med klar melding om tørklædeforbud

Ishøjs borgmester Merete Amdisen (S) mener ikke, at et forbud mod tørklæder er vejen frem for at forhindre negativ social kontrol – måske endda det modsatte, lyder det.

- Umiddelbart bliver jeg bekymret, når man kommer med sådan et forslag. Jeg tror ikke, at tørklæder er det, som bryder med social kontrol.

Ordene kommer fra Merete Amdisen (S), som er borgmester i Ishøj Kommune, hvor 33 procent af borgerne er indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande.

Og de kommer i kølvandet på forslaget fra Kommissionen for den glemte kvindekamp, der onsdag kom med flere anbefalinger.

En af anbefalingerne lyder nemlig at forbyde piger at bære hovedtørklæde i grundskolen, det vil sige fra 0. til og med 9. klasse, med argumentet om, at det forebygger social kontrol.

Men sådan hænger det ikke sammen, lyder det fra den socialdemokratiske borgmester i Ishøj – på trods af at kommissionen, der nu kommer med anbefalinger, er nedsat af den siddende socialdemokratiske regering.

Merete Amdisen frygter i stedet, at tiltaget kan virke kontraproduktivt.

- Jeg kan have en bekymring om, at det vil sætte integrationen et skridt tilbage, hvis vi forbyder familier at lade deres piger have tørklæde på, hvis det er det, der ligger i familiens normer, siger Merete Amdisen til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Det kan betyde, at de tager pigerne helt ud af skolen – og hvis de slet ikke kommer i skole og får de sociale fællesskaber og det samspil, de skal have med deres kammerater i folkeskolen.

Borgmesteren understreger, at man i Ishøj Kommune også forsøger at gøre op med negativ social kontrol.

- Helt principielt mener jeg, at man selv skal have lov til at vælge partner, uddannelse, hvordan man gerne vil bo og leve sit liv og hvilket job, man gerne vil have.

- Og det er altså ikke tørklædet, der bestemmer de rettigheder, siger Merete Amdisen.

Så fra borgmesteren i Ishøj lyder det til regeringen: Lad være med at følge forslaget i denne her kommission?

- Jeg ville være vældig bekymret på regeringens vegne, hvis de stiller det her forslag, siger hun.

I en artikel fra DR kalder udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad forslaget ”spændende” og ”modigt”.

- Men om man præcis kan tage det én til én og så lave lovgivning ud af det, er et større spørgsmål, og det kan jeg ikke svare på nu her, lød det torsdag aften fra Kaare Dybvad.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik