Protestgrupper kæmper for Palads: "Byen mister sin sjæl"

Borgere samler sig i protestgrupper for at beholde den farverige biografbygning, Palads, efter byrødder meldte sig klar til at rive den ned.

Mandag aften besluttede et enigt Miljø- og Teknikudvalg i Københavns Kommune at gå videre med de byggeplaner, der kan tage livet af den karakteristiske biograf, Palads i København.

quote Hvis man bygger endnu flere højhuse af glas og stål, så bliver det efterhånden en kedelig by, som mister en del af sin sjæl.

Esben Bech

Men på Facebook samler modstandere sig nu i flere protestgrupper - med op mod 1000 medlemmer, og der er også blevet arrangeret en demonstration. 

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, fordi Palads er en stor del af vores historie, så hvis man bygger endnu flere højhuse af glas og stål, så bliver det efterhånden en kedelig by, som mister en del af sin sjæl. Til sidst har vi kun Nyhavn tilbage, siger Esben Bech, der er initiativtager til en demonstration mod lukningen af Palads. 

Demonstrationen finder sted onsdag den 8. marts fra 18.00 til 21.00 foran Palads.

Direktør: - Palads er en dyr dame

Spørger man direktøren for Nordisk Films Biografer, John A. Tønnes, har Palads en udløbstid: 

- Palads er en dyr dame at holde gang i. Det gør vi gerne, men vi ser, at om fem til ti år er det ikke muligt længere, siger han. 

quote Palads er en dyr dame at holde gang i. Det gør vi gerne, men vi ser, at om fem til ti år er det ikke muligt længere.

John A. Tønnes, direktør for Nordisk Films Biografer

Men det har Esben Bech en løsning på: 

- Jeg synes godt, man kunne få en mere moderne biograf, men behold skallen, og kunsten og farverne i bybilledet, siger han. 

- Palads er en stor del af Københavns historie, den har været der siden starten af 1900-tallet. Jeg har været i bografen i Palads i hele mit liv, og jeg har haft alle mine tidligste minder om film fra den biograf. Så den skal blive, siger han.

Men al modstanden har altså ikke stoppet politikerne i København, der nu har givet grønt lys til at arbejde videre med de nye byggeplaner.

 

Rettelse: Vi skrev tidligere, at demonstrationen fandt sted den 8. februar og ikke den 8. marts. Da man ikke havde tilladelserne, måtte man rykke eventet en måned.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik