100 mand på tagbrand: Røg generer flere kilometer væk

Amagertorv i København forventes at være afspærret det meste af søndag på grund af brand i Illums Bolighus.

Hovedstadens Beredskab modtog meldingen om brand i Illums Bolighus klokken fire søndag morgen. Siden har man været i gang med et stort slukningsarbejde.

Branden er så omfattende og har sendt så meget røg ud, at folk på Christianshavn og på Amager blev vækket af en kradsende lugt af røg i morges.

- Jeg kunne lugte det i Tårnbyparken, skriver Janie Løfstedt i Facebookgruppen ”Amager”. 

 
 
Foto: Hovedstadens Beredskab

- Jeg vågnede lidt i 6.00 og var nødt til at tage min lunge medicin. Ned på gaden for at se om der kom røg ud af vinduerne i ejendommen. Jeg befinder mig ved Tycho Brahes Allé og kan bestemt også mærke og lugte det her, skriver Jeanette Havmann.

Samme melding kommer fra Miau Jørgensen:

quote Jeg vågnede lidt i 6.00 og var nødt til at tage min lunge medicin.

Jeanette Havmann, Amager. 

- Så var det jo alligevel ikke mig som var åndssvag, da jeg vågnede flere gange i morges og syntes at der lugtede underligt. Vildt, at vi kan lugte det her ude, det må have været voldsomt.

Selvom vinden er svag søndag morgen, har retningen helt tydeligt været fra indre by og ud over Christianshavn og Amager. 

Derfor var Christiansborgs Slotsplads også indhyllet i røgtåger søndag morgen. 

Københavns Politi skriver på Twitter, at der kan være røg i gaderne i Indre København, fordi vinden ikke er særlig kraftig, derfor står røgen næsten stille. 

 
 
Foto: Christina Gerion

Samtidig opfordrer man naboer, der bliver generet af røgen, til at lukke døre og vinduer. 

I forbindelse med branden er Amagertorv ved Strøget spærret af, og pladsen vil formentlig være afspærret hele dagen, lød der tidligere søndag morgen. 

Ingen personer har været i fare i forbindelse med branden.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik