28 er sigtet: Fræsede rundt på el-løbehjul med alkohol og stoffer i blodet

Københavns Politi har i weekenden sigtet i alt 28 personer for at køre sprit- og narkokørsel på elløbehjul.

Efter en målrettet indsats sigter Københavns Politi nu 28 personer for at have kørt på elløbehjul, mens de var påvirket af alkohol eller narkotika.

Således blev størstedelen, 24, sigtet for spirituskørsel, mens fire blev sigtet for at have kørt el-løbehjul under påvirkning af euforiserende stoffer.

Det skriver Københavns Politi på Twitter. 

For blot to dage siden fortalte TV 2 Lorry historien om, at Københavns Politis Færdselsafdeling forberedte sig på en målrettet indsats mod løbehjulsbrugere, som bryder færdselsloven.

Indsatsen skete efter færdselsafdelingen konstaterede, at "antallet af løbehjul er kraftigt opadgående".

Regler for brug af elløbehjul

 • Du skal være fyldt 15 år.
 • Børn under 15 år må kun køre på el-løbehjul i trafikken, hvis barnet er sammen med en voksen, som har kontrol over barnets kørsel.
 • Der må kun være én person på el-løbehjulet. Du må altså ikke have andre passagerer med.
 • Du skal følge cykelreglerne, og du skal køre på cykelstien, hvis der er sådan en på vejen. Du må ikke køre på gågade eller fortovet.
 • Promillegrænsen er 0,5 og der er nulgrænse for euforiserende stoffer. Hvis du bliver taget med en promille på over 0,5 på et elektrisk løbehjul, risikerer du at blive anholdt og taget med ind på en politistation for at få taget en blodprøve.

Kilde: Københavns Politi

Derfor ville politiet sammen med Rådet for Sikker Trafik gøre brugerne opmærksomme på, hvad reglerne var og kombinere det med en målrettet indsats på de københavnske cykelstier.

- Det er overraskende, hvor mange som kører påvirket, siger Henning Pedersen, som er vicepolitiinspektør og afdelingsleder for Københavns Politis Færdselsafdeling.

 

Politi i indsats mod el-løbehjul

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik