Analyse: Formel 1 i København bliver dobbelt så dyrt

Eksperter i økonomien bag Formel 1 hælder projekt-konsortiums budget af brættet. Helge Sander afviser kritikken.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det holder ikke, når konsortiet, der forsøger at få Formel 1 til København opererer med et budget på 300 millioner kroner.

Det vurderer analysefirmaet Formula Money, der specialiserer sig i økonomien bag Formel 1, skriver Jyllands-Posten søndag.

Firmaet vurderer på baggrund af blandt andet tal fra Liberty Media, der ejer rettighederne til Formel 1-løbet, at et gadeløb som det, der planlægges i København, i stedet vil koste i omegnen af 580 millioner kroner.

- Det virker næsten umuligt at lave et moderne Formel 1-løb med et budget på 300 millioner kroner, fortæller Christian Sylt, der ejer Formula Money, til avisen.

Lover, at budgettet holder

Han henviser til, at de 19 baner, der danner rammen om Formel 1 i 2019 i gennemsnit betaler 205 millioner kroner alene for selve værtskabet, hvortil kommer udgifter til sikkerhed, lønninger og markedsføring.

Det preller dog af på Helge Sander, der er initiativtager og koordinator bag konsortiet, der forsøger at få Formel 1 til hovedstaden. Han kalder analysen ”urealistisk”:

- Det er klart, at vi ikke har råd eller mulighed for at stable ekstravagante løb på benene som i Baku eller Qatar, men jeg har så meget erfaring med at arrangere events, at jeg med sikkerhed kan sige, at vi ikke kommer til at gå særlig meget over vores budget. Det er i hvert fald helt usandsynligt, at løbet eksempelvis vil komme til at koste 500 millioner kroner, siger Helge Sander til Jyllands-Posten.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Media Still

Flere flytter fra København end til. Her jubler de over den udvikling

Niels Brock, skoleskyderi

Skræmte elever barrikaderede sig, da alarm om skoleskyderi lød ved en fejl

Prins fødselsdag fejring gallataffel royal fest kommuner unge 18 år

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Vis mere
Tour de France i København 2022

København udset som værtsby i dansk bud på VM i landevejscykling

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Landsretten tillader brug af omdiskuterede lydoptagelser

Vis mere