Beboer om drengebande i Brønshøj: Politiet svigter os

Der er brug for hjælp herude, siger beboer i Brønshøj, hvor en drengebande stjæler og chikanerer, uden at det har nogen konsekvenser.

En drengebande har gennem halvandet år gjort livet surt for borgere og erhvervsdrivende i Brønshøj. Gruppen chikanerer folk på gaden, begår hærværk og står bag flere tyverier i blandt andet en lokal Netto.

Læs også: Drengebande hærger i Brønshøj: Beder ministeren om hjælp  

Nu fortæller en lokal beboer, at han har ringet til politiet og fortalt dem om drengebanden ikke færre end 70 gange - uden at politiet har gjort noget ved situationen.

- Jeg oplever det som meget frustrerende, for vi får ikke ret meget hjælp fra politiet. De gange, jeg har ringet til dem, bliver man mødt med meget lange spørgsmål om, hvordan situationen er, og hvad det er, de skal kigge efter.  Der er ingen hjælp at hente, siger beboeren Thomas og fortsætter:

- De snakker, hvis de tager telefonen, og hvis de har tid til at høre til en. Det er jo et stort problem, hvis de ikke selv kan finde ud af at komme ud af busken. De har selvfølgelig en meget presset hverdag med mange andre gøremål, men jeg synes, de er nødt til at tage det her seriøst, for det eskalerer herude, og derfor er politiet nødt til at komme ind i kampen og hjælpe borgerne, for der er virkelig brug for det.   

Thomas, der bor og arbejder i Brønshøj, siger, at situationen med drengebandens er eskaleret virkelig meget siden december måned. Han har selv oplevet, hvordan drengebanden gør livet surt for beboerne i Brønshøj. 

- Jeg er blevet ringet op om natten af dem, hvor de har spillet smarte overfor mig, fordi de har mulighed for at få mit nummer. Det er ikke altid lige så rart. Men man er jo nødt til bare at acceptere det, og håbe på at politiet forstår, at man har brug for noget hjælp i området, siger han. 

Selv om drengene har generet Thomas, håber han mest af alt, at de kan nå at komme på rette kurs.  

- Jeg ser tit de her drenge, og jeg synes jo egentlig forfærdelig trist, at de ikke har noget at give sig til, og at man ikke kan få dem et sted hen, hvor de kan hygge sig og have det sjovt. Det er unge drenge, der burde have det sjovt i deres ungdom og ikke blive kriminelle og få nogen dumme ting med sig som måske kan gøre, at de får meget sværere ved at få et arbejde, siger han.

Thomas har bedt TV 2 Lorry om kun at bruge hans fornavn. 

Souschefen i den Netto-butik, som drengebanden gentagne gange har stjålet fra, har nu rettet en direkte appel til justitsminister Søren Pind, Venstre. Appellen starter med ordene: 'Jeg skriver til dig i afmagt'.

Spørg Os - Afstemning

_