Efter (muh)køer i myldretiden: Kogræsserlaug takker politiet

16 nyudsatte kvier forcerede flere hegn, før de nåede til Vejlands Allé for at fortsætte flugten. Nu takker Kogræsserlauget for hjælpen og forklarer nærmere.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alt åndede ro og fred mandag middag, da 16 kvier af racen skotsk højlandskvæg blev udsat på Amager Fælled ved 13-tiden.

De store dyr begyndte straks at græsse efter transporten fra Præstø Fed i Sydsjælland, hvor de har gået hele vinteren.

Men der skulle kun gå omkring en enkelt time fra de Peer Gynt Mogenstemnings-agtige scener på fælleden, til at horder af biltrafikanter rapporterede om vildfarne køer på den stærkt befærdede Vejlands Allé - midt i myldretiden.

 Siden lykkes det for en motorcykelbetjent at få gelejdet flokken baglæns, da de var på vej over Sjællandsbroen, hvorefter turen gik ad tilkørselsrampen til motorvejen.

Det skriver Kogræsserlauget i København i en tak til politi og redning, som hjalp med at få køerne bragt sikkert tilbage. 

Sådan så det ud, da køerne passerede biler på vejen - og skabte, ja, kø.
Sådan så det ud, da køerne passerede biler på vejen - og skabte, ja, kø.
Foto: Thomas Bøgelund

- Betjentene på motorcykler kører rundt for at jage dem tilbage mod Fælleden. De var på vej mod motorvejen, men det ser ud som om, vi har fået dem væk fra vejen nu, fortalte vagtchef ved Københavns Politi, Michael Olsen, til TV 2 Lorry og fortsatte:

- Der er stadig fem køer, der mangler at blive fanget ind. De er ikke spor lydige.

Siden hoppede en del af køerne i trakantsøen, der er omringet af både motorvejstilkørsler og Vejlands Allé, hvor de tyggede drøv i eftermiddagssolen "som om det var det mest naturlige i verden", skriver lauget. 

Flokken hoppede i trekanssøen mellem motorvejstillkørsler og Vejlands Allé. Her drøvtyggede de i ro og mag, indtil Hovedstadens Beredskab gennede dem om op
Flokken hoppede i trekanssøen mellem motorvejstillkørsler og Vejlands Allé. Her drøvtyggede de i ro og mag, indtil Hovedstadens Beredskab gennede dem om op
Foto: TV 2 Kosmopol

Kvæglastbiler og gummibåde, politibiler og redningstjeneste

Kogræsserlaugets medlemmer kom hurtigt til stedet og fik revireret en kvæglastbil fra Holbæk, der skulle bringe køerne tilbage til fælleden. 

Hovedstadens Beredskab gik samtidig igang med at drive kvierne op ad søen med både gummibåde og paddleboards, hvorefter de til sidst blev gennet ind i lastbilen.

Sådan så det ud, da køerne passerede biler på vejen - og skabte, ja, kø.
Sådan så det ud, da køerne passerede biler på vejen - og skabte, ja, kø.
Foto: Thomas Bøgelund

Da klokken rundede 22.00 var alle dyrene tilbage i folden, og godt halvanden time efter tog kogræsserlaugets medlemmer mod til sig og gik hjem i seng.

Retter tak til politi, beredskab og dyrlæger

- Vi vil i Københavns Kogræsserlaug gerne sende en stor tak for den uvurderlige hjælp, vi fik af Københavns Politi, Hovedstadens beredskab, vognmanden og hans kone, Zoologisk Haves dyrlæger, dyrlægerne fra Københavns Universitet og alle de andre seje borgere, der gav en hånd med til at få dyrene tilbage i folden.

- Og så vil vi også på vegne af kvierne komme med en uforbeholden undskyldning til alle de trafikanter, der blev forsinket i eftermiddagstrafikken. Vi er sikre på, at kvierne ville have dårlig samvittighed, hvis de vidste hvilken ballede, deres smuttur have forårsaget, skriver lauget. 

Samtidig udreder de hændelsesforløbet op til kviernes flugt og giver en mulig forklaring på, hvorfor det gik så galt.

Kulrede af køretur?

- Kvæg bliver altid lidt kulrede af sådan en køretur, men det virker lidt underligt, at de skulle blive så skrækslagne af det. Det er nok mere sandsynligt, at noget har forskrækket dem gevaldigt, skriver Kogræsserlauget.

Derfor beder de nu besøgende på fælleden om at huske at holde hunden i snor og holde afstand til de store dyr, når man færdes i foldene.

 
 
Foto: Thomas Bøgelund

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

billede 123

Til galla på slottet: Her er de 18-årige, der skal fejre prins Christian

ba3b83ec-77a8-4b8d-b909-647638b48c93

Fotogen skypumpe spottet over Øresund

20230924-155339-L-1920x1278we

F.C. København vinder over Brøndby IF

Vis mere
20230924-150951-L-1920x1278we

Politi med klar besked til fodboldfans efter derby

Remabanden sociale medier TikTok butiksmedarbejder butiksarbejde fritidsjob ungarbejder Rema 1000 Hillerød købmand

Chefen var ikke fan af idéen: Nu følger 58.000 med i drengenes sjove videoer

Vis mere