Eksperiment: Lorry giver magten til gymnasium i morgen

20 elever fra Københavns åbne Gymnasium overtager TV 2 Lorrys redaktion fredag d. 8 september.

Man fristes nogle gange til at spørge sig selv: Interesserer de unge sig overhovedet for kultur, samfund og politik? For nyheder? Og da vel slet ikke lokale nyheder? Eller hvad?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er vanskeligt at få de unge til at se og interessere sig for lokale nyheder. Det er som om, det er uinteressant for dem. Men er det nu også rigtigt? Kan det være serveringen af nyhederne, vi som nyhedshus, ikke er gode nok til at konstruere til det lidt yngre publikum?

Vi ved det ikke, men vi har tænkt os at blive klogere på det. Og vi går planken ud.

Fredag d. 8 september overdrager vi vores nyhedsfabrik til 20 elever fra Københavns åbne Gymnasium. De skal håndtere hele vores flade: Lige fra nyhedsudsendelserne på tv-skærmen til de sociale og digitale medier - som for eksempel det website, du sidder og læser lige nu.

- Rigtig mange unge mennesker mener rigtig meget om nyheder, samfundet og om demokratiet, men føler ikke altid vi, som medier, taler til dem. Derfor har vi valgt at give dem chancen for at vise os, hvad gode nyheder er for dem, siger TV 2 Lorrys direktør Morten Kjær Petersen.

- Vi giver dem muligheden for at styre vores nyhedsproduktion fra tidlig morgen til sen aften. Og vi glæder os meget til at se, hvordan de vil beskære, forme og servere regionale nyheder, siger TV 2 Lorrys nyhedschef Ninna Kokholm.

Spændende bliver det, og vi håber, du vil se med.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik