Forsøgte at fyre direktøren: Nu går Amager Bakke-formand

Lars Weiss, Soc.dem., er færdig som formand efter at have tabt en afstemning i bestyrelsen. De tre mindste ejere holder hånden over Ulla Röttger.

- Der har været uenighed om, hvad der tjener selskabet bedst. Jeg skal som bestyrelsesformand repræsentere de fem ejere. Og det kunne jeg ikke efter dagens afstemning.

Sådan lyder ordene tirsdag fra den nu forhenværende bestyrelsesformand for Amager Bakke og Amager Ressource Center (ARC), Lars Weiss, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokratiet.

På dagens bestyrelsesmøde stemte tre medlemmer for, at Ulla Röttger skulle fyres, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Foruden Weiss selv var det ifølge Finans’ oplysninger Rikke Lauritzen, Enhl., København og Margit Ørsted, Venstre, Frederiksberg. Men trerepræsentanterne for de tre mindste ejerkommuner bag ARC holdt hånden under den omstridte affaldsdirektør – nemlig Tårnbys borgmester Henrik Zimino, Soc.dem., Steen Ørskov Larsen, Kons., Hvidovre og Birger Larsen, Dansk Folkeparti, Dragør.

quote Da Ulla Röttgers ledelseskontrakt skulle fornys for tre år siden stemte såvel jeg, som et af Købehavns to bestyrelsesmedlemmer imod. Allerede dengang havde jeg ikke tillid til, at hun var den rette til jobbet

Margit Ørsted, Venstre, Frederiksberg, medlem af bestyrelsen for ARC

Ærgelse i bestyrelsen

De tre kommuner ejer under 20 procent af selskabet, men valgte altså at holde hånden over direktøren, selv om hun er ønsket blandt de to største kommuner, København og Frederiksberg.

Margit Ørsted ærgrer sig over, at Lars Weiss nu har taget sit gode tøj og forladt bestyrelsen. Og hendes manglende tillid til Ulla Röttger er ikke af nyere dato.

- Da Ulla Röttgers ledelseskontrakt skulle fornys for tre år siden stemte såvel jeg, som et af Købehavns to bestyrelsesmedlemmer imod. Allerede dengang havde jeg ikke tillid til, at hun var den rette til jobbet, siger Margit Ørsted til Finans.

Miljø- og teknikordfører for Radikale Venstre i København, Mette Annelie Rasmussen, der sidder i repræsentantskabet for ARC, vil nu bede om en grundig redegørelse over hele forløbet.

TV 2 Lorry følger sagen…


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik