Nu er det vedtaget: Fisketorvet får kæmpe makeover

Politikerne i Københavns Kommune har godkendt planerne om at fordoble Fisketorvets etageareal. I 2024 vil det nye storcenter stå klar.

Fisketorvet vil om seks år se helt anderledes ud. Ifølge Magasinet KBH er planerne om at fordoble størrelsen og forandre området netop blevet godkendt. 

Når Sydhavnsmetroen i 2024 kører direkte til Fisketorvet, har storcentret fået en stor makeover og vil til den tid have store vinduesfacader, der åbner sig mod omgivelserne.

Der er planer om både en tagterrrasse og en række lege- og aktivitetspladser i området omkring. Håbet er, at det nye byggeri skal være med til at skabe mere byliv i området. 

 
 
Foto: Schmidh Hammer Lassen Architects
 
 
Foto: Schmidh Hammer Lassen Architects
 
 
Foto: Schmidh Hammer Lassen Architects

De franske ejere, Unibail-Rodamco, vil pakke Fisketorvet ind i nye 10-etagers blokke med hotel og kontorer uden på det nuværende butikscenter og delvist hen over den nye metrostation. Derudover vil der forplante sig en række butiksfacader langs Vasbygade og langs kajpromenaderne mellem shoppingcenteret og boligerne på Havneholmen.

Schmidt Hammer Lassen Architects skal sammen med landskabsarkitekterne SLA stå for udbyggelsen. 

Der er endnu ikke fastlagt en dato for byggestart.

Fakta om den nye udbyggelse

 • Fisketorvet blev indviet i 2000.
 • Etagearealet fylder 51.000 m2, heraf er de 40.000 m2 butikker.
 • Udbyggelsen bliver på yderligere 70.000 m2, heraf de 15.000 m2 til flere butikker og 55.000 m2 til kontor- og hotelfaciliteter.

  Kilde: Magasinet KBH

 


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik