Politiker vil redde lukningstruet børneteater

Det københavnske børneteater Anemonen er løbet tør for penge og risikerer snart at dreje nøglen om. Nu vil De Radikale sætte ind med hjælp.

Fra politisk hold er der nu en hjælpende hånd på vej til det lukningstruede børneteater Anemonen i indre København.

De Radikale vil have børneteatret med på næste års budget, så det kan fortsætte med at glæde de små.

Med knap 30.000 besøgende om året er teatret således det måske mest besøgte børneteater i hele byen.

- De har nogle gode traditioner og samarbejder med flere lokale skoler, men de når også helt ud i Tingbjerg og andre udsatte boligområder, siger Christopher Røhl Andersen, medlem af Kultur- og Fritidsudvalget for de Radikale.

-  Det, at man bruger teater i undervisningen, synes vi er værd at kæmpe for ved budgetforhandlingerne, fordi vores børn får et tidligt og naturligt forhold til scenekunsten, siger han.

Det lukningstruede børneteater Anemonen har søgt om økonomisk støtte fra Statens Kunstfond og Københavns Kultur- og fritidsudvalg. Svar forventes fra begge i løbet af september 2018.
Det lukningstruede børneteater Anemonen har søgt om økonomisk støtte fra Statens Kunstfond og Københavns Kultur- og fritidsudvalg. Svar forventes fra begge i løbet af september 2018.
Foto: Børneteatret Anemonen

Som TV 2 Lorry forleden kunne fortælle, er Anemonen kommet i økonomiske vanskeligheder, efter det tilbage i 2016 mistede sin status som såkaldt lille storbyteater. En ordning, teatret i mange år havde nyt godt af, da den udløste et årligt tilskud på tre millioner kroner. Men Kultur- og Fritidsudvalget valgte altså at smække kassen i.

Siden hen har teatret skiftet ledelse, rystet posen og sat nye kreative visioner for fremtiden.

- Det var lidt som om, vi fik et vink med en vognstang fra politikerne, da vi mistede vores tilskud gennem Lille Storbyteater-ordningen. Der skulle ske noget nyt, og den opgave har vi taget på os, siger Sidsel Ramdal, teaterchef i Anemonen. 

Risikere at lukke til nytår

Men selvom Anemonen på flere områder er lykkedes med at genopfinde sig selv, så kæmper det alligevel med økonomien. Fra at have haft et budget på minimum tre millioner årlig har børneteatret det seneste år levet af sin egenkapital, omorganisering og besparelser.

Sidste år modtog Anemonen en million kroner fra Statens Kunstfond til produktion og drift, og i år fulgte der også en økonomisk indsprøjtning på 450.000 kroner med fra kommunen. Men på den lange bane er det ikke nok, forklarer Sidsel Ramdal.

 
 
Foto: TV2 Lorry

- De seneste penge, vi har fået, er gået til at lappe vores budgetter. Vi drejer nøglen om til januar, hvis ikke vi kan få flere, siger hun.

Anemonen har nu ansøgt Kultur- og Fritidsudvalget om et tilskud på 950.000 kroner for næste år.

Tidligst i 2021 kan de nemlig igen ansøge om at blive optaget i ordningen Små Storbyteatre, hvor de tidligere har hentet tre millioner, forklarer Sidsel Ramdal. 

De Radikales Christopher Røhl Andersen vil gerne være med til at sikre, at børneteatret stadig har penge i kassen fra nytår.

- Der er mange gode ansøgninger. Men jeg vil gerne slå et slag for lige præcis denne her ansøgning kommer med, siger han.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik