Roald tegner Danmarks største tegning

I fri hånd dekorerer Roald Benjamin Bergmann det kæmpe store metrohegn ved Fælledparken.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

66 meter lang og 2 meter høj - så stor bliver Roald Benjamin Bergmanns kæmpe-tegning 'Vrimmel', som lige nu - langsomt men sikkert - tager form. 

Benjamin Noir

Roald Bergmanns kunsternavn er Benjamin Noir. 
Han har tidligere tegnet andre storbyer som New York og  Paris.

- Det er det største, jeg nogensinde har lavet. Det er så angstprovokerende, men også skide sjovt, siger Roald Benjamin Bergmann, der tegner under navnet Benjamin Noir. 

Normalt tegner han små tegninger med en pen, der ikke er mere end 0,05 mm. Men lige nu dekorerer han altså et meget stort metrohegn ved Fælledparken på Østerbro i København. 

Og tegningerne bliver til spontant. 

- Jeg starter bare i den ene ende. Jeg har hverken skitser eller planer. Jeg har selvfølgelig fokus på Østerbro, men bygningerne placerer jeg bare hulter til bulter i forskellige størrelser, som jeg lige synes passer ind. Det er også derfor værket hedder Vrimmel, fortæller Roald Benjamin Bergmann til TV 2 Lorry. 

Han har nu tegnet sig halvvejs gennem det lange hegn. Og han regner med at have brugt 100 timer, når det står færdigt. 

Og tegneren har da også fået lidt hjælp af venner og familie. 

- Min kone og mine børn har fået lov til at tegne et par tagsten og farvelægge lidt, og så har folk, der er kommet forbi med små børn, også fået lov at tegne lidt. Det er blevet et ret socialt projekt. 

Ligger søvnløs

Roald Benjamin Bergmann er blevet lidt forsinket på grund af påskens dårlige vejr, men det er ikke regnen, der er hans største fjende. 

- Jeg frygter sådan, at der er en eller anden der vil have det lidt sjovt med en spraydåse. Jeg ligger nærmest søvnløs om natten over det. 

Roald Benjamin Bergmann har delvist sikret sit værk med lak, der kan beskytte værket en smule, hvis uheldet er ude, men han håber på, at folk vil holde nallerne væk. 

- Jeg ønsker virkelig at se det færdige resultat, så jeg håber inderligt, at folk vil lade det være, til jeg har gjort det færdigt. 

Du kan se værket på metrohegnet ved Fælledparken. ​

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Prins fødselsdag fejring gallataffel royal fest kommuner unge 18 år

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Landsretten tillader brug af omdiskuterede lydoptagelser

Vis mere