Så er datoen her! Metroen åbner 29. september

Efter udsættelser og forsinkelser har metroselskabet nu fastsat en endelig dato for åbning af Cityringen.

Den 29. september sker det.

Da åbner metroens Cityring i København, og dermed får hovedstaden en markant udvielse af metronettet, som betyder, at man kan komme rundt i hele byen via de underjordiske tunneller.

Metroen åbner om:

Dage:
Timer:
Minutter:
Sekunder:

Metroens første etape blev indviet i 2002, næste etape i maj 2003 og sidste etape senere samme år. I alt er der i dag 22 stationer på metrostrækningerne - men med åbningen af Cityringen stiger det antal markant - der er nemlig tale om 17 nye stationer. Nogle få af dem forbinder den nye metrostrækning med den eksisterende. Det sker på Frederiksberg Station samt Kongens Nytorv.

Hele den nye Cityring er i tunnel, hvor en del af de eksisterende stationer på den nuværende metro befinder sig over jorden.  Strækningen er 15,5 kilometer lang og forinder Københavns Hovedbanegård med Indre By, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Projektet har været unbder udførelse i mere end otte år.

 

Metroselskabet har oplyst, at anlægsarbejdet er det støste anlægsprojekt i hovedstaden siden Christian IV anlagde Christianshavn.

-Vi har bygget Metroen til glæde for de mange passagerer, der om kort tid vil opleve, at de kan komme nemmere og hurtigere rundt i byen. Vi er meget tæt på mål og glæder os til at kunne slå dørene op. De kommende måneder skal vi have de sidste tests på plads og køre normal metrodrift, så myndighederne får mulighed for gennemføre deres arbejde med den afgørende godkendelse til at vi må køre med passagerer, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen i en pressemeddelelse fra Metroselskabet.

På TV 2 Lorry har vi en hel serie om den københavnske metro klar til jer fra 13. juli. Herunder får du en forsmag på serien.

Teaser fra Lorrys nye metroserie

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik