Slut med park-kaos: Nu koster det 1000 kroner at cykle her

Kongens Have er stærkt chikaneret af cyklister og el-løbehjul. Men nu sætter Slots- og Kulturstyrelsen ind mod problemet.

Normalt hersker der fred og idyl, når de besøgende i Kongens Have slentrer rundt og nyder de grønne arealer eller får sig en øl med vennerne på et tæppe.

Men et stigende antal bruger nu også haven som en cykelsti - hvilket både er forbudt og skaber utryghed for havens andre besøgende, lyder det fra Slots- og Kulturstyrelsen.

- Vi kan se, at flere og flere cykler eller kører rundt på el-løbehjul i Kongens Have, når de besøger haven eller krydser gennem den. Det medfører gener for havens øvrige gæster, som gerne vil kunne færdes sikkert i haven, siger Signe Hommelhoff, der er specialkonsulent hos Slots- og Kulturstyrelsen.

Derfor har Slots- og Kulturstyrelsen nu søsat en kampagne, der skal få cyklister og el-løbehjulsbrugere til at hoppe af deres tohjulede transportmiddel, når de bevæger sig rundt i Kongens Have. 

 

Det skal blandt andet hjælpes på vej af informerende plancher, der hænger ved alle indgangene til haven. Desuden står der også ekstra vagter klar til at løfte pegefingeren og informere om tiltaget hele ugen.

quote Med både el-løbehjul og cykler i haven er problemet nu så omfattende, at vi forsøger at sætte en stopper for det

Signe Hommelhoff

Og Slots- og Kulturstyrelsen er ikke i tvivl om, at det er den rigtige løsning.  

- Det vil helt sikkert gøre en forskel, og vi har god erfaring med, at når vi laver tiltag og kampagner og informerer folk, så bliver der lyttet. Det oplevede vi også sidste år, hvor den varme sommer gjorde, at vi havde rigtig mange gæster i haven, der efterlod skrald og spillede højt musik. Men efter at vi satte skilte op og informerede om problemet, blev skraldespandene flittigt brugt, og der blev skruet ned for lyden, fortæller Signe Hommelhoff.

Som en ekstra lille finte kan de tohjulede besøgende også få sig en dyr overraskelse i den kommende uge. For politiet vil nemlig stå klar til at udskrive bøder til den nette sum af 1000 kroner til dem, der begiver sig rundt på cykel og el-løbehjul i haven, oplyser Københavns Politi.

El-løbehjul er dråben

De fleste, der har besøgt Kongens Have, har nok bemærket, at cyklister længe har cyklet i haven. Men ifølge Slots- og Kulturstyrelsen har de elektriske løbehjul fået bægeret til at flyde over.

- Vi blev særligt opmærksomme på problemet i foråret, efter at el-løbehjulene blev introduceret i København. Med både el-løbehjul og cykler i haven er problemet nu så omfattende, at vi forsøger at sætte en stopper for det, siger Signe Hommelhoff. 

Det er dog ikke kun Kongens Have, der er udfordret af el-løbehjul. Det kan du se mere til i indslaget herunder:

El-løbehjul udfordrer sikkerheden

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik