Terror-sigtet fra vestegnen var i Syrien

En terror-sigtet mand med bopæl på vestegnen har været i Syrien for at hjælpe Islamisk Stat.

En terror-sigtet 23-årig mand fra vestegnen var i 2013 i Syrien for at støtte terrororganisationen Islamisk Stat. Det bekræfter Københavns Vestegns Politi.

Sigtelsen mod manden lyder på, at han i 2013 rejste tre måneder til Syrien for at 'fremme Islamisk Stats sag'.

Manden fik inddraget sit pas, da han i marts i år ville rejse til Syrien igen. Det fremgår af sigtelsen mod den 23-årige, som i dag blev læst op i Retten i Glostrup.

- Jeg kan bekræfte, at han er sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114E - terrorparagraffen - for at have fremmet terrorgruppen Islamisk Stat ved at have været i Syrien mellem 14. juli 2013 til 14. oktober 2013. Han er derudover sigtet for at have forsøgt for at have rejst til Syrien igen, siger Claus Buhr, der er kommunikationsansvarlig ved Københavns Vestegns Politi.

Den 23-årige er også sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 119, stk. 1, om trusler mod en politiassistent.

Den sigtede var ikke selv til stede i retten.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har den 23-årige tyrkiske rødder og er del af salafist-miljøet i hovedstadsområdet. Han bor på Vestegnen og har ind til for nyligt drevet et pizzeria på Midtsjælland.

Ekstra Bladet afslørede i går, at den 23-årige har siddet varetægtsfængslet i de seneste to måneder for at støtte terrorbevægelsen Islamisk Stat.

Indtil nu har sagen kørt for dobbeltlukkede døre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik