Terrorberedskabet i København dræner andre politikredse

En opgørelse viser, at to jyske politikredse afgiver 32 betjente til terrorberedskab i København om ugen.

Næsten et år efter skudangrebene i København koster terrorberedskabet i hovedstaden stadig en del i politikredsene rundt om i Danmark. Det viser en opgørelse fra Rigspolitiet, som Ritzau har fået indsigt i.

Hårdest går det ud over kredsene i Østjylland og Nordjylland, der hver bidrager med 1200 mandetimer om ugen - eller hvad der svarer til omkring 32 fuldtidsansatte. Og der er ikke talt transporttid med.

Rigspolitiet har gjort timerne op per 10. december 2014. Københavns Vestegns Politi er den kreds, der leverer mindst mandskab. Kredsen afgav 100 mandetimer i den uge. Det skriver Ritzau.

Selv om bidraget stadig er højt, er det ikke lige så markant, som det var i efteråret. Dengang viste et svar fra til Folketinget fra justitsminister Søren Pind (V) 1. september, at der blev afgivet 7000 mandetimer i ugen. Tallet løb i december op i 6300.

Rent økonomisk kan terrorberedskabet også mærkes.

I efteråret fik Ritzau aktindsigt i udgifterne, der er forbundet med bevogtningen. Mellem februar og september sidste år blev der brugt 23,2 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik