Thea hjælper syge sind med strikkepinde og garn

Strik varmer ikke kun kolde fødder, men kan også holde et par ensomme hænder i gang. Thea strikker to gange om ugen med psykisk syge på lukkede afdelinger.

To gange om ugen tager Thea Dam Søby strikketøjet under armen og besøger hospitalernes lukkede afdelinger.

Strikketøjet har været hendes tro følgesvend hele livet, men nu har den uddannede håndarbejdslærer fundet ud af, at hendes hobby kan bruges til at gøre andre glade.

quote Det gør, at man har noget at stille op med de der tomme hænder på en psykiatrisk afdeling.

Thea Dam Søby, 

- Når man sidder her med sit strikketøj, så virker det beroligende. Man gentager den samme rytme igen og igen. Det fremmer ens koncentration, og det gør også, man har noget at stille op med de der tomme hænder på en psykiatrisk afdeling, siger hun.

- Jeg vil gerne skabe et frirum i psykiatrien, som kan være med til at nedbryde den ensomhed, man kan opleve, når man er indlagt, siger hun. 

Barns sygdom satte skub i Thea

Thea Dam Søby besluttede at bruge sit strikkeri, efter hendes eget barn blev indlagt: 

- Vi har selv oplevet at have et meget sygt barn, der var meget indlagt. Der kom en masse søde mennesker og gjorde en masse søde ting for ham, så bagefter tænkte jeg, at det vil jeg også gøre. Og så opdagede jeg, at netop denne gruppe mennesker sker der ikke så meget for. Der er rigtig meget tabu over psykisk sygdom, siger hun.

Projektet kører helt frivilligt, og heldigvis er det meste af sytøjet doneret. Derudover har hun for nylig startet en indsamling, så hun kan skaffe penge til at afsætte endnu mere tid til strikkeriet på de lukkede afdelinger.  

- Jeg er blevet meget mere engageret, og jeg har lyst til rigtig meget mere, for jeg kan se, at det giver mening for de mennesker, som jeg møder. Det er bare virkelig givende at være sammen med mennesker, der er indlagt på de psykiatriske afdelinger, siger hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik