TV 2 Lorry tester ny skibakke: Her er dommen

Vi har har fået lov til at teste den kunstige skibakke Amager Bakke på toppen af Amager Ressource Center med fire ski eksperter

Det kan godt være Danmark er fladt. Og det kan godt være, at sne i København oftest er en tung våd gang sjap. Men lige om lidt har byen alligevel deres helt egen skibakke - med tre lifter, hop og endda afterski.

Amager Bakke, Københavns nye vartegn, er bygget på taget af forbrændingsanlægget Amager Ressource Center.

Skibakken på Amager Bakke holder åbent i vinterferien
Skibakken på Amager Bakke holder åbent i vinterferien
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

Amager Bakke er tegnet af tegnestuen Bjarke Ingels Group og er en af verdens største kunstige skibakker.

Sort, rød og blå pist

Ud over pist og lifterne kommer der også til at være et udsigtspunkt 85 meter over jorden, en hiking-rute, klatrevæg, restaurant, cafe og skiudlejning. Underlaget på bakken er lavet af grøn neveplast, et plastikunderlag der er nøje udvalgt, på grund af de gode egenskaber, materialet har som underlag til ski.

Underlaget er lavet af neveplast. Det er udvalgt, fordi det er det underlag, der minder mest om sne, når man står på det.
Underlaget er lavet af neveplast. Det er udvalgt, fordi det er det underlag, der minder mest om sne, når man står på det.
Foto: Niels Knuth Winterfeldt / TV 2 Lorry

På det første stykke af den færdige bakke vil hældningen svare til en sort pist - som er de mest stejle. I midten svarer hældningen til de lidt lettere røde løjper, og det på det nederste stykke er pisten som en blå løjpe, hvor næsten alle kan være med.

Når bakken er færdig vil de være en portbane, hvor det bliver muligt at få taget tid på, hvor hurtigt man kører igennem. Der også ved at blive bygget en freestyle park, hvor man kan øve sine hop og tricks.

 

TV 2 Lorry tester

Vi har fået en unik mulighed for at teste Københavns nye skibakke med et panel af dygtige skiløbere.

Panelet består af Christoffer Vorre og Marie Tvarnø, som blandt andet er skiinstruktører, samt de to freeride skiløbere Alexander Vissing og Danmarksmesteren Johan Duus, som laver halsbrækkende hop og akrobatik i løjpen.

Vores test består af tre dele:

  • Førstehåndsindtryk

  • Udfordrings faktor

  • WOW effekt

Set fra venstre består panelet af: Johan Duus, Marie Tvarnø, Christoffer Vorre og Alexander Vssing.
Set fra venstre består panelet af: Johan Duus, Marie Tvarnø, Christoffer Vorre og Alexander Vssing.

Vi har bedt panelet om at vurdere Bakken ud fra de tre parametre og give en karakter fra et til ti.

Til sidst samler vi op og testpanelet giver en samlet vurdering.

Når hele bakken er færdig bliver den 450 meter lang. Panelet tester de nederste 300 meter. De løbere tilbragte tre timer i bakken. Ud over selve bakken prøvede de selvfølgelig lifterne, hoppene og besøgte caféen. Her er deres domme: 

TV 2 Lorrys testpanel i aktion
TV 2 Lorrys testpanel i aktion

Førstehåndsindtryk:

Alexander:

- Man kan godt være lidt skeptisk, og tænke er det som at stå på sne. Men det er det, det opfører sig på samme måde som sne. Måske en lille smule som en hård pist, man skal lige lære, hvor kantgrebet skal sidde.

 

Christoffer:

- Jeg synes ikke, der var den store forskel på at stå på det her underlag og sne. Min oplevelse er langt mere positiv, end jeg havde regnet med. det erdejligt bare at kunne give den gas ned af bakken.

 

Marie:

Jeg er lige kommet hjem fra Østrig i lørdags, og der er altså ikke den store forskel på, om man står på skinede i Østrig eller her på Amager bakke.

 

Johan:

- Det var meget lettere end jeg havde troet. Jeg troede det ville være sværere at komme igang med de her carvingsving, men det første tur var en ekstremt positiv overraskelse.

 

Kararkterer:

Christoffer: 9

Marie: 9,5

Alexander: 9 

Johan: 9

Udfordringsfaktor:

Christoffer:

- Den er meget mere varieret end jeg havde troet. Du har det stejle på toppen og så bliver det mere fladt. Jeg føler egentlig selv, at jeg kunne komme her og træne min teknik. Men det er også en unik mulighed, for alle dem, der skal på skiferie og komme her og pudse formen af.

 

Marie:

- Det er fedt at mærke, at man godt både kan være en forholdsvis ny skiløber og komme her. Men selvom man er uddannet skiintruktør eller Danmarksmester, så kan man også stadi komme herud og træne og udfordre sig selv.

 

Alexander:

- For sådan nogen som os, der synes det er sjovt at hoppe lidt rundt og lege lidt, vi kan bruge masser af tid herunde.

 

Johan:

- Helt oppe på toppen er der faktisk ret stejlt. Hel op til 45 graders hældning nogen steder. Så når man vant til at køre rigtig stejlt ned af en bakke, så kan man bestemt også få noget ud af bakken her.

 

Kararkterer:

Christoffer: 8,5

Marie: 9

Alexander: 8

Johan: 8

WOW-effekt:

Christoffer:

-  Jeg har stået på ski, siden jeg var fem. Det at stå på ski her midt i København, er jo en drengedrøm! 

 

Marie:

- Det gør det endnu mere fantastisk, at det er ovenpå en bunke skrald. Miljø og det hele er tænkt ind i det. Vi benytter de flader vi har, det er fantastisk.

 

Alexander:

- Altså du st år på ski på toppen af et forbrændningsanlæg i en storby på plastik. Det bliver jo ikke mere WOW end det her.

 

Johan: 

Det ser megafedt ud når man kommer kørende hen imod bygningen. Så er det bare en kæmpe bygning, med en masse røg på toppen. Óg så kan man bare køre med udsigt ud over det hele og se vandflyveren, der suser forbi i ny og næ.

 

Karakterer:

Christoffer: 10

Marie: 10

Alexander: 10

Johan: 10

Testpanelet rundede dagen af i baren
Testpanelet rundede dagen af i baren

Samlet vurdering:

Alexander:

- Nu når vinteren stopper, så kan du fortsætte med at stå på ski, det er noget af det, jeg glæder mig allermest til. Vi kommer til at kunne forlængeskisæsonen til hele året rundt. Jeg glæder mig til at kunne stå en solskinsdag med 25 graders varme og udsigt til Sverige.

 

Marie:

- Det er sjovt at man har så mange forskellige muligheder i København. Vu har vandt rundt om os, man kan klatre og cykle og nu kan man så også stå på ski. Lige midt i København.

 

Johan:

- Det er helt unikt for sporten. For ekempel i England, der har de heller ikke nogen bakker, der er de også vokset op med en masse "drysloaps" som de hedder. Nu når vi har en i København, der der også bedre grobund for at eliten kan skabe nogle bedre resultater ved OL, end vi har kunnet før.

 

Christoffer:

- Jeg det også som en mulighed for Københavnerne at "gå" til ski, ligesom man går til håndbold eller fodbold. På en eller anden måde ser jeg bakken som et nyt vartegn for København, som vi kan være rigtig stolte af. Nu kan vi som danskere stå på ski hele året rundt, det synes jeg er ret vildt!​​​​

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik