Anholdt mand løsladt efter skuddrab på Christiania

En 30-årig mand blev dræbt af skud lørdag aften. To blev senere anholdt - den ene af dem er løsladt i nat.

Den ene af de to personer, der lørdag blev anholdte efter skyderiet på Christiania, er natten til søndag blevet løsladt.

Det skriver Københavns Politi på det sociale medie X, der tidligere var kendt som Twitter.

Politikredsen oplyser, at det i forbindelse med afhøring af vedkommende stod klart, personen - der er løsladt - ikke var indblandet i skyderiet, hvor en 30-årig mand blev dræbt.

Den anden person bliver fortsat afhørt og efterforsket, lyder det.

- Vi er i gang med et kæmpestort politiarbejde. Vi har virkelige mange informationer, der er blevet indsamlet på rigtig mange måder. Så vi samler det hele og danner os et overblik over, hvad vi ved og ikke ved, siger Espen Godiksen, der er vagtchef ved Københavns Politi, til TV 2 Kosmopol.

Det var lørdag aften klokken 19.25, at Københavns Politi modtog anmeldelsen om et skyderi i og omkring Stjerneskibet på Pusher Street på fristaden Christiania.

Fem personer ramt af skud

På et pressemøde lørdag aften fortalte Poul Kjeldsen, politiinspektør i Københavns Politi, at en 30-årig mand var afgået ved døden. Manden var kendt i rocker- og bandemiljøet.

Derudover er yderligere fire blevet ramt af skud i forbindelse med skyderiet. En var i kritisk tilstand, men blev efterfølgende meldt stabil, mens tre øvrige blev såret i mindre grad.

Identiteten på alle ofre er kendt, oplyste politiet lørdag.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Christiania skud skuddrab pusher street København politi bandekonflikt
Politi og ambulancer er massivt til stede på Christiania lørdag aften, hvor et skyderi er blevet anmeldt.
Foto: Presse-fotos.dk

Maskede mænd flygtede på elcykel

På pressemøder blev det oplyst, at maskerede gerningsmænd var flygtet på elcykler af mærket MATE mod Langebro. 

- To maskerede mænd var løbet ind på Stjerneskibet på Pusher Street iført mørkt tøj og med pistoler. De afgiver skud mod en person, sagde politiinspektøren.

Hvorvidt man anser den anholdte som en af de to personer, kan vagtchefen ved Københavns Politi ikke oplyse søndag formiddag.

Københavns Politi vil søndagen igennem vil være tilstede på både Christiania og Christianshavn med tryghedsskabende indsats.

Lørdag oplyste politikredsen til TV 2, at folk på og omkring Christiania ikke skal være bekymret for at færdes i området de kommende dage.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik