Blev fyret fra sit job: Nu lever Rasmus af at filme sin aftensmad

Det var med stor frygt og sorg, da Rasmus Smedstrup i foråret blev fyret fra sit arbejde. Men så besluttede han sig for at skabe sin egen levevej. I dag lever han af sin passion.

For halvandet år siden optog Rasmus Smedstrup en video af, at han laver en crispy chicken burger, som han lagde på sine sociale medier.

En video, der over natten gik viralt og gav ham flere tusinde følgere.

quote I dag er jeg ret glad for, at jeg blev fyret.

Rasmus Smedstrup

Dengang syntes han egentlig blot, at det var sjovt med en succesfuld hobby. Men da han et års tid senere blev fyret fra sit job som fotograf, så han det pludselig anderledes.

- Da jeg blev fyret, begyndte jeg at tænke: "Mon ikke jeg kan bruge de her følgere til noget? Måske kan jeg skabe min egen levevej," forklarer han.

Som sagt så gjort.

I dag har Rasmus Smedstrup knap 90.000 følgere på tværs af sine sociale platforme, hvor han lever af at poste madvideoer.

- I dag er jeg ret glad for, at jeg blev fyret. For jeg synes jo, det er megasjovt at leve af at lave mad. Og så laver jeg det jo også for at være med at at inspirere andre, og det er bare sindssygt sjovt, understreger han.

Ingen chef, der bestemmer

For Rasmus er det især friheden ved den nye tilværelse, der tiltaler ham. Han har netop fået en lille søn, som han nyder at kunne være hjemme med i hans vågne timer - for så at klippe og speake en video, når den lille sover.

Og selvom det kan være svært at administrere sin egen tid og selv at skulle udbetale sin egen løn, synes Rasmus, at det er rart at lave noget, fordi han brænder for det - og ikke fordi han skal. 

- Jeg laver det ikke, fordi en chef har sagt, at jeg skal gøre det. Det, synes jeg, er ret fedt.

Den store frihed kræver dog også, at han tænker sig om, når han beslutter sig for at samarbejde med virksomheder - som er hans primære indtægtskilde. Her er han måske kommet til at sige ja en gang for meget.

Alligevel er den nye tilværelse det hele værd.

- Med fare for at lyde meget banal, så tror jeg, jeg har erfaret, at det er okay at følge sin drøm.

Hovedstadens store madbloggere

Rasmus Smedstrup er ikke ene om at leve af sin passion for mad. Vi har faktisk en hel del madbloggere i hovedstadsområdet.

  1. En af de helt store profiler på de sociale medier, som de fleste nok kender, er @umutsakarya med hele 261.000 følgere. På sine kanaler laver han alt fra den klassiske andesteg til spicy ramen.

  2. @louisesmadblog er flere nok ligeledes støt på. Her deler Louise Dam opskrifter på alverdens lækkerier med sine godt 41.000 følgere.

  3. De fleste kender nok @tobias_hamann, der primært deler videoer af kager og andre søde sager med sine 97.000 følgere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik