Charlotte har samlet 4000 briller til Afrika: "Den glæde, de viser, glemmer jeg aldrig"

- Når jeg sætter briller på næsen af nogen, der mangler det, så er det en oplevelse, jeg aldrig glemmer.

Sådan siger Charlotte Strandfelt, der i år har taget initiativ til at indsamle 4000 par brugte briller fra hele landet.

quote Gennem tiden har jeg vel indsamlet 6000 par briller.

Charlotte Strandfelt

Et samarbejde med optikeruddannelsen på Københavns Erhvervsakademi gør, at brillerne nu kan sættes i stand, før de bliver foræret til værdigt trængende i lande i Afrika.

- Jeg har personligt sat briller på en lille dreng, der manglede +5 på begge øjne. At se hans reaktion gør, at jeg får energi til at indsamle mange flere briller, siger Charlotte Strandfelt, der til daglig arbejder som ejendomsmægler.

Optikerelever får praktisk erfaring

En af de unge afrikanere, der har fået et par nye briller igennem Charlotte Strandfelts indsamling.
En af de unge afrikanere, der har fået et par nye briller igennem Charlotte Strandfelts indsamling.
Foto: Privatfoto / Charlotte Strandfelt

Jonas Plum underviser de optikerelever, der skal sætte brillerne i stand og måle deres styrke. Ifølge ham er samarbejdet med Charlotte Strandfelt helt oplagt.

- I stedet for at de studerende retter briller, som jeg har bukket et par minutter forinden, er der her en mulighed for at få noget mening ind i vores værkstedsfag, siger han og tilføjer:

- De studerende tager rigtig godt imod opgaven. Det skyldes, at vi har ældre studerende, der selv har været i Afrika og udlevere briller, og at Charlotte selv kommer og fortæller om projektet. De forstår, at det faktisk nytter noget.

De indsamlede briller kommer fra alle dele af landet, hvor frivillige og virksomheder har haft indsamlings-kasser stående på deres adresser. De frivillige har selv meldt sig, efter et Facebook-opslag fra Charlotte Strandfelt fik over 1700 delinger på Facebook.

Ny forening skal løfte projektet

Det er tredje år i træk, at Charlotte Strandfelt står for en brille-indsamling til synsbesværede i afrikanske lande.

Hun drifter en safarivirksomhed i Tanzania, og på én af hendes ture til landet spurgte hun sit Facebook-netværk, hvad hun skulle tage med som gave til lokalbefolkningen. En veninde foreslog briller, og siden da er projektet - og mængden af briller - vokset år for år.

- Gennem tiden har jeg vel indsamlet 6000 par briller, og i år har jeg 4000 med til de studerende på KEA, siger Charlotte Strandfelt.

Hun har nu stiftet en forening, "Bedre Syn til Afrika", som skal løfte projektet til nye højder.

- Merkur Fonden har støttet os med penge til oprettelse af foreningen herhjemme, og når vi får tilstrækkeligt mange medlemmer, vil vi kunne søge penge til at få infrastrukturen i Tanzania gjort bedre, så vi kan finde nye samarbejdspartnere i de lande, hvor vi deler briller ud, siger Charlotte Strandfelt.

Du kan læse mere om foreningen Bedre Syn til Afrika her og se en video om Charlotte Strandfelts indsamling i toppen af artiklen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik