Debat om udeservering har fået københavnerne til tasterne med høringssvar: "Ekstremt mange"

Debatten om udeservering er rødglødende. Det viser sig i høringssvarene, hvor mere end 1500 personer har tilkendegivet deres mening.

Natten til fredag udløber høringsfristen for et af de mere omdiskuterede forslag i Københavns Kommune.

Skal udeservering lukke klokken 22 i stedet for 24 fra søndag til torsdag?

Det spørgsmål har fået hele 1585 personer til tasterne inde på Københavns Kommunes hjemmeside, hvor man kan tilkendegive sin mening ved hjælp af et høringssvar.

quote På grund af røg og støj — især støj fra berusede folk hos caféer og lignende — har min kone og jeg i de seneste år mistet glæden ved at bo i centrum

B.H. Kimmse, bor i Indre by

Ifølge Roger Buch, som er forskningslektor og centerleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er det et udsædvanligt højt tal. 

- Typisk er det store projekter, som får så store høringssvar her. Men i forhold til, hvor lille et spørgsmål det er rent administrativt, er det ekstremt mange. Det er et virkelig højt antal. 

Høringssvar deler vandene

På TV 2 Kosmopol har vi lavet vores egen optælling af 200 af svarene, og de viser en lille overvægt af folk, som er imod forslaget:

Forslaget om begrænset udeservering har delt vandene. Det er tæt løb i høringssvaret.


Vores optælling viser et tæt løb, og holdningerne er mange.

Blandt andet skriver Rasmus Damgaard i sit høringssvar på Københavns Kommunes portal: Bliv hørt

- Hvad med at lade de barer og restauranter, der godt kan finde ud af at have stille og rolige gæster siddende uden for lade dem beholde det? I stedet for at skære alle over en kam? Der er trods alt forskel på en restaurant og cocktailbar med stille og rolige gæster siddende uden for, og så en bar med larmende folk. Jeg ønsker blot, at I ikke gør forslaget så restriktivt.

Derimod er flere beboere i Indre By af en anden opfattelse.

- På grund af røg og støj — især støj fra berusede folk hos caféer og lignende — har min kone og jeg i de seneste år mistet glæden ved at bo i centrum. Vi kan ikke længere åbne vores vinduer til gaden, og endda med vinduerne lukket er det umuligt at stoppe støj og røg. Tit er gennemsnits-støjniveauet 60 dB, skriver B.H. Kimmse, der bor inde i Middelalderbyen. 

Ifølge forskningsleder, Roger Buch, er det usædvanligt, at så mange er "for" forslaget.

- Typisk er det kritikerne af et forslag, som dominerer et høringssvar, hvorimod der ofte er et tavst flertal, som er ligeglade. Så det er højst udsædvanligt, at så mange har været inde og tilkendegive et 'for'. Det er, fordi det berør så mange mennesker. Det deler vandene det her, siger Roger Buch til TV 2 Kosmopol.

Nu skal politikerne tage stilling

Der er et knebent flertal i Københavns Borgerrepræsentation, som er for forslaget om begrænset udeservering. Blot én stemme kan afgøre, om forslaget skal stemmes igennem eller ej.

Og Alternativet har tidligere på sommeren vaklet i forhold til deres støtte til forslaget.

Det er usikkert, hvordan partierne vil reagere på de mange høringssvar, der er tikket ind. 

Men ifølge Roger Buch er det typisk sådan, at politikerne allerede har besluttet sig inden et forslag kommer for høring, så måske har de mange svar ikke den store effekt. 

- Politikerne ved godt, der er et tavst flertal, så de har det med at ignorere høringssvarene. Borgerne kan så føle, de ikke bliver lyttet til, siger han til TV 2 Kosmopol. 

Alle høringssvar vil blive vedlagt, når Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til forslaget om restriktion af udeservering inden for den nærmeste fremtid, lyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune. 



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik