Desperat mor inden jul - frygter at der ikke er penge til børnenes gaver

Inflationen og energikrisen gør, at dem der har allermindst, nu har endnu mindre. Og en familiemor til to frygter, at hun ikke har råd til at give sine børn gaver.

Selvom der stadig er over to måneder til juleaften, så er den meget tydeligt til stede i "Familiemorens" bevidsthed.

- Jeg kan have svært ved at sove om natten, og jeg har ondt i maven, siger "Familiemoren", der af hensyn til sine børn ikke har lyst til at stå frem med navn og ansigt.

TV 2 Lorry er bekendte med hendes fulde identitet.

- Jeg synes, det er skamfuldt, at man ikke har råd til de helt basale ting. Det, synes jeg, er hårdt, forklarer hun om årsagen til, at hun ønsker at være anonym.

"Familiemoren" har sammen med sin kæreste to børn i skolealderen. De har altid haft svært ved at få enderne til at nå sammen, men på grund af den økonomiske krise er det nu sværere end nogensinde før.

Når de faste udgifter er betalt, har hun og familien på fire mellem 2000 kroner og 3500 kroner til overs. Og derfor er det svært at finde penge til andet end det mest basale. 

- At sidde der som mor og føle sig skamfuld, og føle man ikke slår til, fordi man ikke engang har bare 100 kroner til en symbolsk gave, det er hårdt, forklarer hun.

- Jeg synes, det er skamfuldt, at man ikke har råd til de helt basale ting.
- Jeg synes, det er skamfuldt, at man ikke har råd til de helt basale ting.
Foto: TV 2 Lorry

Ekstremt pres på julehjælp

For at få råd til at holde jul kommer "Familiemoren" til at søge hjælp hos alle de organisationer, som deler julehjælp ud.

Det er hun langt fra den eneste, der gør. Allerede det første døgn, Mødrehjælpen havde åbent for tilmeldinger til julehjælp, fik de over 67 procent flere ansøgninger end til sidste år.

Derfor appellerer organisationerne også til, at man hjælper til, hvis man har mulighed for at give lidt.

Og det er noget af det, som giver "Familiemoren" håb for julen.

- Man vil jo bare gerne være som alle andre, og man vil gerne give sine børn det bedste, man overhovedet kan, og det er svært, når bare det at få mad på bordet er en kamp, siger hun og fortsætter.

- For mig er det ikke vigtigt, hvad vi spiser. For mig er det vigtigste at give mine børn en god aften, og at give dem en gave, de bliver glade for, så når de kommer tilbage efter jul, så har de fået gaver ligesom deres klassekammerater.

Du kan se hele indslaget i videoen herunder.

Behovet får julehjælpehjælp bliver tårnhøjt i år.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik