Efter at have ligge stille i et halvt år: Nu sejler Oslobåden endelig igen

For første gang siden 8. januar kan Oslobåden igen sende passagerer til Norge.

Den ikoniske Oslofærge har i årevis fragtet danskere og nordmænd mellem landenes hovedstæder, men på grund af corona-epidemien har alle afgange været aflyst siden 8. januar. 

Men fredag eftermiddag stævner færgen endelig ud igen fra Københavns Havn med kurs nordpå, og det vækker ikke overraskende glæde hos rederiet DFDS, der står bag Oslofærgen.

Det oplyser brancheorganisationen Danske Rederier i en pressemeddelelse.

- At vi nu igen sætter kurs mod Oslo og får gang i dele af vores passagerforretning har jeg set meget frem til. Især på vegne af de mange ansatte er jeg glad for, at de igen får en mere normal hverdag og kan byde vores mange gæster om bord på Crown og Pearl Seaways, siger Torben Carlsen, der er CEO hos DFDS i en pressemeddelse. 

Ændringer på rejsen

Det er dog ikke alt, der er, som det plejer. 

For det første sejler færgen med færre passagerer, og så sejler den også via Frederikshavn. Derudover er der også en række corona-tiltag ombord, der skal være med til at sikre passagerer og besætning mod smitte. Blandt andet skal der bruges mundbind i flere situationer på færgerne.

For at kunne rejse med færgen skal man også have en negativ coronatest, der er maksimalt 48 timer gammel, kunne dokumentere coronasmitte inden for de seneste seks måneder, eller have fået første vaccinestik for mindst to uger siden.

Mens færgen har ligget stille, har der stadig været et begrænset antal medarbejdere ombord, der har sørget for, at færgen blev vedligeholdt,  og de har haft travlt de seneste dage. 

- I dag er en festdag. Det er nærmest et symbol på genåbningen, at Oslobådene nu endelig kan stævne ud igen. Det har ikke været til at holde ud at se skibene ligge stille alle disse måneder, hvor grænserne har været lukkede. Nu håber jeg, at vores gode færger og passagerskibe kan få en god sommer og indhente noget af det forsømte forår, siger Anne H. Steffensen, der er direktør i Danske Rederier.

Strenge regler

Der er, hvad Udenrigsministeriet kalder "meget strenge" restriktioner, når man ankommer til Norge.

Er man hverken færdigvaccineret eller har været smittet i det seneste halve år, skal man gå ti dage i karantæne, når man ankommer.

Det kræves også, at man registrerer sig hos myndighederne, inden man krydser grænsen, ligesom man skal have en negativ coronatest, der højest er et døgn gammel. Man skal også testes, når man krydser grænsen.

Efter weekenden tilpasser Norge sig dog EU-reglerne på området ifølge DFDS. Hvordan det så vil fungere, oplyser rederiet ikke endnu.
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik