Efter fem og en halv time kunne Brian ånde lettet op: Se de unikke optagelser fra kokke-VM

TV 2 Kosmopol fulgte Brian Mark Hansen og resten af det danske hold tæt i Lyon, da de mandag aften kunne træde op på podiet som vindere af det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or.

- And the winner of the Bocuse d’Or 2023 is… Denmark!

Med disse ord, der bragede ud af højtalerne i den franske by Lyon, blev det mandag aften slået fast. 

Michelin-kokken Brian Mark Hansen og hans hold havde vundet det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. 

De magiske ord blev prompte efterfulgt af stor jubel, klapsavler og konfetti - en dansk sejr, som TV 2 Kosmopol fulgte fra første parket, og som du nedenfor kan få et unikt indblik i.

Begyndelsen på den danske triumf startede, da det danske hold afleverede henholdsvis deres første og anden opgave til dommerne.

Afleveringen af maden, som du kan se i videoerne nedenfor, bragte stor glæde med sig - en glæde, der blot skulle vise sig at blive endnu større ved konkurrencens afgørelse.

(Artiklen fortsætter efter de to videoer.)

Her afleverer Brian Mark Hansen og hans kokke-makker, Elisabeth Madsen, deres første opgave. Det er en treretters menu á 15 kuverter, der alle indeholder græskar.
Her er øjeblikket, hvor Brian Mark Hansen overrækker et storslået fad med mad til 15 personer. Maden på fadet indeholder blandt andet havtaske, og den bliver serveret som to stege.

Efter maden blev afleveret og serveret for dommerne, kunne makkerparret ikke gøre andet end at vente på resultatet.

Brian Mark Hansen, der bor på Vesterbro i København, syntes også, at det havde været sindssygt, men at det var en fed fornemmelse at stå midt i det hele. 

Det fortalte han til TV 2 Kosmopol mandag.

- Det var vildt. Det var presset. Det var alt det, man ikke skal gøre hver dag, tror jeg, for så havde man nok sat træskoene lidt før tid, sagde Brian Mark Hansen.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

Brian Mark Hansen, der til dagligt er køkkenchef på Søllerød Kro, var tilfreds med holdets indsats, efter de havde afleveret maden til dommerne i Lyon.

22-årige Elisabeth Madsen, der under Bocuse d'Or gik under betegnelsen "commis", der betyder kokkeelev på fransk, syntes også, at det havde været en vild oplevelse. 

Da TV 2 Kosmopol talte med hende, efter maden var blevet afleveret, var hun dog glad, uanset konkurrencens udfald.

- Det var sindssygt, fordi der er en speciel stemning. Man kan høre publikum, der er larm, og man kan ikke høre hinanden, siger Elisabeth Madsen og fortsætter: 

- Lige pludselig tørrer du bordet af tre gange i stedet for én, og det mister man tid på, men alligevel fik vi indhentet det, siger Elisabeth Madsen til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

22-årige Elisabeth Madsen, der til dagligt er kok på Svinkløv Badehotel i Nordjylland, syntes, at det var gået meget fint under selve konkurrencen.

Efter en lang ventetid kom forløsningen, som alle havde ventet på. Podiepladserne skulle findes blandt de i alt 24 nationer, der deltog i konkurrencen.

Efter Ungarn indtog tredjepladsen, og vores norske naboer kunne stille sig op på podiet som nummer to, skete det. 

Danmark blev udråbt som vinder af Bocuse d'Or. 

Nedenfor kan du se øjeblikket. 

(Artiklen fortsætter under videoen.) 

- And the winner of the Bocuse d’Or 2023 is… Denmark!

Efter kåringen som konkurrencens vinder var det da også to utroligt glade kokke, som TV 2 Kosmopol talte med. 

For Elisabeth Madsen var titlen som Verdensmester ikke helt til at fatte, og for Brian Mark Hansen var det en drøm, der gik i opfyldelse.

- Jeg har haft den her drøm et stykke tid nu. Nu har vi lige gjort det umulige. Vinde Europamesterskabet og vinde VM. Det er ikke sket før. Så det må være meget godt, siger Brian Mark Hansen, der sammen med Elisabeth Madsen også vandt Bocuse d'Or Europe tilbage i marts sidste år.

I videoerne nedenfor kan du se sejrsinterviewet med Brian Mark Hansen og Elisabeth Madsen.

Brian Mark Hansen havde sin familie med i Lyon, da Danmark vandt Bocuse d'Or.
22-årige Elisabeth Madsen kunne næsten ikke forstå, at hun havde vundet.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik