Ekstra Bladet advarer mod corona-sex - og tjener penge på massageannoncer

Ekstra Bladet fortsætter med at bringe annoncer for massageklinikker, mens coronakrisen eksploderer om ørerne på os. Borgmester beskylder avisen for hykleri.

- Det er vildt hyklerisk!

Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) lægger ikke fingrene imellem, når hun over for TV 2 Lorry kommenterer Ekstra Bladets beslutning om at bringe massageannoncer i en tid, hvor alle danskere advares om at holde social afstand på grund af corona-epidemien.

På avisens side 27 kan man i dag finde annoncer for knap 30 massageklinikker over hele landet.

Klinikkerne tilbyder for eksempel "megafransk", "anal", og "tungekys". Og lige over annoncerne advarer avisen selv om coronaepidemien.

"Corona virus smitter gennem fysisk kontakt og nærhed og særligt ved udveksling af kropsvæsker. Sex med mange tilfældige partnere er derfor en meget risikabel affære", skriver avisen og understreger så:

"Vi har alle et ansvar for at få stoppet Corona virus i at udbrede sig."

De må vise samfundssind

Men at avisen selv advarer og alligevel bringer sexannoncer, det er hyklerisk, mener borgmesteren.

- I den her situation burde de vise samfundssind og fjerne annoncerne. Det er langt ude og vildt hyklerisk med en disclaimer-tekst om, at man ikke skal benytte annoncerne, samtidig med at man tager penge for annoncerne. De gør det jo velvidende, at man udsætter folk, der benytter sig af det for en riskiko.

quote Det er langt ude og vildt hyklerisk

Sisse Marie Welling, sundhedsborgmester, Kbh., SF

Sisse Marie Welling tænker ikke kun på den risiko, som kunder og sexarbejdere udsætter sig selv for.

- De udsætter også andre i samfundet for en risiko. De her folk kan jo blive en del af en smittekæde, og der er mange andre, der ikke kan klare det: Folk som er rigtigt syge, kronisk syge og ældre.

- Her må Ekstra Bladet gå forrest og gøre alt, hvad der står i deres magt. Det gør man på ingen måde ved at advare mod de her services - og så bringe annoncerne, siger hun.

Hykleriske politikere

Men det giver Poul Madsen, der er ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, ikke meget for.

- Det er borgmesteren, der er hyklerisk. Politikerne kan jo forbyde prostitution - og vores annoncer. Bare at kritisere os er hyklerisk, mener Poul Madsen.

Han lægger ikke skjul på, at avisen har tænkt sig at fortsætte med at bringe sexannoncer.

- Vi fortsætter, fordi de er lovlige. Jeg har da fået mails fra folk, som synes, at vi skal stoppe - men så længe det er lovligt, kører vi videre. Og så bringer vi vores disclaimer for at understrege, at der er tale om en alvorlig situation.

- Men der er jo intet nyt i, at vores annoncer vækker opsigt. Der er heller ikke noget nyt i, at man skal passe på, hvis man går til en prostitueret. Det er kunderne da klar over, siger Poul Madsen.

Chefredaktøren tilføjer, at mænd vil opsøge prostituerede, uanset om Ekstra Bladet bringer annoncer eller ej, og at politikerne derfor må forbyde prostitution, hvis de mener noget med deres kritik.

quote Jeg er nødt til at tænke på, hvordan jeg lønner mine medarbejdere.

Poul Madsen, chefredaktør Ekstra Bladet

Rosa Lund, der er Enhedslistens retsordfører, er lodret uenig med chefredaktøren. Hun understreger, at det i den aktuelle situation nu ikke handler om et forbud mod prostitution.

- Enhedslisten går ikke ind for et forbud mod prostitution, men vi er i en stituation, hvor vi skal bremse smitten. Og en måde at smitte på er, hvis man knalder med en anden, hvis jeg må sige det ligeud. Vi skal stoppe smitten, så kurven flader ud og sundhedssystemet ikke bryder sammen, siger hun.

Hjælp, vi er på røven

På Ekstra Bladets forside i dag kan man se følgende historie: "Corona dræber vores jobs: HJÆLP, VI ER PÅ RØVEN".

Og det passer måske meget godt sammen med Poul Madsens afsluttende argument for at bringe massage-annoncer i en corona-tid.

- Jeg repræsenterer en privat virksomhed, og jeg er nødt til at tænke på, hvordan jeg kan få penge til at lønne mine medarbejdere, siger han.

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen vil ikke stoppe lovlige annoncer og siger, at han skal bruge penge til at lønne sine medarbejdere.
Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen vil ikke stoppe lovlige annoncer og siger, at han skal bruge penge til at lønne sine medarbejdere.
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladets side 27 - hvor både massageannoncer og advarsel kan ses.

Sådan ser Ekstra Bladets disclaimer ud. Den advarer mod sex med tilfældige partnere og er trykt lige ved siden af annoncerne for massageklinikker.
Sådan ser Ekstra Bladets disclaimer ud. Den advarer mod sex med tilfældige partnere og er trykt lige ved siden af annoncerne for massageklinikker.
Foto: TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik