FCK og Brøndby med fælles opråb inden totaludsolgt derby

Søndag er der igen udebanefans på lægterne til lokalderbyet mellem FCK og Brøndby. Det har fået klubberne til at gå sammen i en opfordring.

Rettelse:
Billedet tilhørende denne artikel er blevet skiftet, fordi der på det tidligere billede optrådte en person, der ikke har noget med sagen at gøre. TV 2 Lorry beklager.

Tænk over jeres adfærd, og afstå fra vold, så der også i fremtiden kan være fans fra begge klubber på tribunerne til derby.

Sådan lyder den fælles opfordring fra både FC København og Brøndby til alle fans inden søndagens totaludsolgte derby.

Ved de seneste to møder mellem klubberne har der på politiets opfordring ikke været fans af udeholdet til stede efter tilskuerproblemer og vold i forbindelse med tidligere kampe.

- For os er den her kamp den største. Vi elsker rivaliseringen og stemningen, der følger med. Her er fans fra begge klubber på stadion en afgørende faktor, og vi har savnet det meget i de to seneste kampe. Den situation ønsker ingen, at vi ender i igen.

99 procent gør ikke noget forkert

- Så selvom vi ved, at 99 procent af alle FCK og Brøndby fans ikke gør noget forkert, så er alle former for vold komplet uacceptabelt, og vi opfordrer utvetydigt til, at alle tænker sig om før, under og efter kampen, så vi ikke får voldelige episoder, der sætter muligheden for at følge sit hold på udebane til Derby på spil fremover, siger Jacob Lauesen, der er direktør i FC København.

Søndagens derby bliver spillet i Parken, og for begge klubber er der mere end bare resultatet på spil.

Fremtiden er på spil

- Derby på Brøndby Stadion og i Parken er det bedste, man kan få i Danmark rent stemningsmæssigt. Det skyldes to store, kreative og rivaliserende fangrupper, der over mange år har gjort de kampe til noget helt specielt. Men bliver der problemer, så kan vi risikere at miste en vigtig del fremover, nemlig fans fra begge hold.

- Det ville være trist for alle, så vores opfordring er, at alle på stadion giver den gas med sang, store følelser og stemning, men afstår fra alle former for vold og aggression. Der er intet fællesskab over den slags opførsel, og der findes ingen undskyldninger, der godtgør, at man tyer til vold i forbindelse med fodboldkampe. Støt i stedet dit hold sammen med dine medfans og vær med til at skabe endnu et fantastisk derby, lyder den klare opfordring fra Ole Palmå, der administrerende direktør i Brøndby IF.

Kampen bliver fløjtet i gang klokken 16 i Parken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik