FDM revser forslag om at sænke fartzoner i København

FDM mener, at Københavns Kommune misbruger en forsøgsordning, hvis de sænker hastigheden i hele København.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er en større kollision undervejs mellem Københavns Kommune og forbrugerorganisationen FDM, der varetager bilisternes interesser.

Årsagen skal findes i, at Teknik- og Miljøforvaltningen vil sænke hastighederne på de fleste københavnske veje med 10 kilometer i timen over de kommende tre år. De fleste steder skal fartgrænsen helt ned på enten 30 eller 40 km/t.

- Problemet er, at man ødelægger fremkommeligheden i et forsøg på at genere bilisterne mest muligt, siger chefkonsulent hos FDM, Dennis Lange, til TV 2 Lorry.

Beslutningen om at sænke hastigheden flere steder i hovedstaden er mulig som led i en forsøgsordning, hvor 16 udvalgte kommuner kan sætte hastigheden ned i udvalgte zoner.

Skal få folk til at lade bilen stå

Teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL) lægger ikke skjul på, at hastighedsnedsættelserne sker som et led i, at det skal være mindre attraktivt at være bilist i København fremover.

Arkivftotofra Christian d. IX Gade i København, hvor bilerne for fremtiden ikke bare skal køre i én række - men endda også langsommere.
Arkivftotofra Christian d. IX Gade i København, hvor bilerne for fremtiden ikke bare skal køre i én række - men endda også langsommere.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Men det skal hun ikke regne med vil ske, siger Dennis Lange, der mener kommunen misbruger ordningen:

- De folk, der kører i København, gør det jo ikke for sjov. De gør det, fordi de har et ærinde af den ene eller anden årsag, og de kører i bil, fordi det er det, der er den bedste transportmiddel til den konkrete opgave, de skal løse.

Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til projektet på et udvalgsmøde 30. maj. Bliver det vedtaget, kommer projektet til at koste knap 90 millioner kroner at gennemføre. Blandt andet skal der opsættes nye skilte, og nogle veje skal ombygges med chikaner og bump.

Se hastighedszonerne

Hvis projektet vedtages, så forventer forvaltningen at implementeringen af hastighedszonerne påbegyndes i Valby i slutningen af 2022.

Hastighedsnedsættelserne bliver implementeret udefra og ind mod centrum af byen, og forventes at være helt køreklar i 2025.

Herunder kan du ved at klikke i siderne af billedet få et overblik over, hvordan hastighedsnedsættelserne påvirker dit lokalområde:

Vis mere
20220707-130804-4-1920x1280we

Hun var forarget og krævede undskyldning: Nu vil S-profil bevare Ungdomshusets støtte

20220321-163848-6-1920x1279we

Camilla kan alligevel få sin kræftmedicin:
"Nogen nåede at dø i mellemtiden"

Vis mere