Fra på mandag skal flere kommunale medarbejdere i København vise coronapas

Folketinget gav tidligere på ugen kommunerne muligheden for at indføre coronapas.

På grund af højt smitteniveau i København har Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i kommunen besluttet at indføre krav om gyldigt coronapas for alle forvaltningens medarbejdere,

Det skriver København Kommune i en pressemeddelelse.

Kravet er gældende fra mandag den 29. november og tæller medarbejdere på plejehjem, i hjemmeplejen, på genoptræningscentre, i aktivitetscentre og i kommunens øvrige sundhedstilbud.

- Vi tager os af nogle af de mest sårbare og udsatte københavnere, og derfor er vi nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at beskytte dem mod den stigende smitte og samtidig undgå nedlukninger – ikke mindst i juletiden, siger Sisse Marie Welling (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Eget ansvar at have coronapas

Kravet bliver tillidsbaseret, så der bliver ikke lavet kontrol med samtlige medarbejdere hver eneste dag. 

Kontrollen kan derimod foretages på leders forlangende. For eksempel som forebyggende indsats eller via stikprøver eksempelvis ved smitteudbrud.

- Når smitten er så høj, som den er nu, så kan vi ikke undgå, at der også sker smitte på plejehjemmene. Men vi skal gøre alt, hvad vi kan for at begrænse den. Derfor er det fornuftigt med et ekstra lag af beskyttelse i form af et coronapas. siger Sisse Marie Welling.

Hun fortæller at stort set alle beboere på plejehjem i Københavns Kommune er vaccineret to eller tre gange. 

- Men det bekymrer mig, at smitten stiger med den fart, den gør lige nu, siger Sisse Marie Welling.

Alle forvaltningens medarbejdere bliver orienteret om, hvordan det nye krav berører dem, at det er den enkelte medarbejders eget ansvar at have et gyldigt coronapas, og at det kan få ansættelsesretslige konsekvenser ikke at efterleve.

_

Spørg Os - Afstemning

_