Her brager bil hårdt ind i Illum: Politiet offentliggør video i sag om rambuktyveri

Politiet beder nu offentligheden om hjælp i håbet om at komme på sporet af gerningsmændene bag et stort tyveri i Illum.

Københavns Politi har ikke haft held med at opklare sagen om et rambuktyveri i stormagasinet Illum i Indre By, og offentliggør nu derfor billeder og en video af tyveriet og efterlyser samtidig vidner, som har viden om eller har set transportmidlerne.

Det planlagte tyveri fandt sted natten til onsdag den 12. maj, da de ukendte gerningsmænd kørte en bil ind gennem butikkens indgangsparti.

Herefter gik de maskerede gerningsmænd systematisk i gang med at knuse glasmontrer og stjal flere dyre ure af mærkerne Chopard, Jaeger LeCoultre, Carl F. Bucherer og IWC.

Stak af i hurtig båd

De to gerningsmænd stak efterfølgende af på en knallert, som de kørte på ned til Slotsholmskanalen, hvor en tredje medgerningsmand ventede i en såkaldt RIB-båd, som de sejlede væk i sammen.

- Der er tale om et nøje planlagt og professionelt udført tyveri, hvor gerningsmændene hurtigt og effektivt tiltvang sig adgang til Illum. Der blev undervejs brugt forskellige transportmidler, og vi håber, at nogen kan hjælpe os med oplysninger om dem, siger politikommissær Jens Cappelén, der er leder af indbrudssektionen ved Københavns Politi.

Det drejer sig om følgende transportmidler:

BIL

En sølvgrå Opel Corsa, der blev anvendt som rambuk. 


Bilen blev stjålet den 27. april 2021 kl. 03.20 på Glasmagervej i Holmegaard. Samme nat kørte den mod Slagelse og kørte rundt i et område syd for Kalundborg. 


Senere samme aften kørte bilen mod København over Holbæk, men sporet af den blev tabt ved Hvidovre. Bilen blev efterladt i Illum og er nu i politiets varetægt.

Den sølvgrå Opel Corsa blev brugt til rambuktyveriet i Illum i maj.
Den sølvgrå Opel Corsa blev brugt til rambuktyveriet i Illum i maj.
Foto: Københavns Politi - efterlysningsfoto

BÅD

En hvid/lys grå RIB-båd med en sort eller mørk streg på siden. 


Båden og en medgerningsmand ventede ved Slotsholmskanalen fra omkring kl. 01.35. De tre gerningsmænd sejlede væk i sydlig retning mod Sluseholmen og Hvidovre kl. 01.59.


RIB betyder Rigid Inflatable Boat. Det er både, der har en fast bund og gummipontoner på siderne. Bådene sejler typisk meget hurtigt.

Foto af flugtbåden.
Foto af flugtbåden.
Foto: Københavns Politi - efterlysningsfoto

- Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, som har set bilen fra den blev stjålet den 27. april og frem til tyveriet den 12. maj, siger politikommissær Jens Cappelén og tilføjer:

- Vi hører også gerne fra vidner, som har viden om den lyse RIB-båd. Det gælder både borgere, som har set båden i dagene omkring den 12. maj, eller som har fået en lignende båd stjålet før den 12. maj eller måske har købt en efterfølgende.

Borgere, som kan genkende båden eller bilen eller har andre oplysninger om sagen, kan kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik